◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Atentatele din 11 septembrie 2001, adevăr și teorii conspiraționiste

Atentatele din 11 septembrie au stârnit numeroase controverse și chiar teorii ale conspirației. La 8:45 pe 11 septembrie 2001, avionul Boeing 767, zborul 11, s-a ciocnit cu turnul nordic al Word Trade Center din New York, ucigând imediat sute de oameni și blocând sute de persoane în zgârie-nori-ul în flăcări.

Doar 18 minute mai târziu, un al doilea Boeing 767, zborul 175 al companiei United Airlines, a intrat în turnul de sud. Ambele turnuri erau în flăcări, în timp ce sute de oameni au sărit din cele două turnuri, în încercarea de a scăpa de la moarte.

Aproximativ 30 de minute mai târziu, un al treilea avion, zborul 77 al companiei americane, a intrat în partea de vest a Pentagonului, lângă Washington DC și un al patrulea avion, zborul 93, prăbușindu-se pe un câmp din Pennsylvania, ucigând toate cele 40 de suflete aflate la bord. Între timp, ambele turnuri World Trade Center s-au prăbușit într-un infern greu de imaginat.

Răspunsurile președintelui

La 11 septembrie 2001, președintele în exercițiu, George W. Bush, a adresat națiunii o declarație oficială:

„Atacurile teroriste pot zdruncina fundațiile celor mai mari clădiri, dar nu pot atinge fundația Americii. Aceste acte distrug oțelul, dar nu pot distruge oțelului de hotar american. „

Unsprezece zile mai târziu, Oficiul de Securitate Internă din Casa Albă a coordonat o strategie națională, care să protejeze țara împotriva terorismului și să răspundă viitoarelor atacuri. Operațiunea Enduring Freedom, efortul internațional condus de americani pentru a elimina talibanii, a început la 7 octombrie 2001. Deși talibanii au fost slăbiți, războiul a continuat și Osama bin Laden, creatorul atacurilor din 11 septembrie, a devenit ținta numărul unu.

Atentatele din 11 septembrie 2001

La data de 2 mai 2011, Forțele Speciale din SUA, echipa SEAL, a atacat fortăreața lui bin Laden din Abbottabad, Pakistan. Președintele Barack Obama a declarat că „moartea lui Ben Laden marchează cea mai semnificativă realizare până în prezent în efortul națiunii noastre de a învinge al Qaeda”.

Imediat după această victorie, în iunie 2011, Obama a anunțat retrageri de trupe din Afganistan. Cu toate acestea, în august 2017, președintele, Donald Trump, a prezentat un nou plan de creștere a trupelor americane în Afganistan pentru a continua lupta împotriva talibanilor.

Atentatele din 11 septembrie – Victimele

De mâinile a 19 teroriști, asociați cu grupul extremist islamic al-Qaeda condus de Osama bin Laden, au fost ucișe mai mult de 3.000 de persoane (inclusiv de 400 ofițeri de poliție și pompieri) și peste 10 000 de oameni au fost răniți în timpul atacurilor din 9 / 11. A fost cel mai mortal act terorist din istoria Statelor Unite și cel mai devastator atac străin pe pământ american de la atacul de la Pearl Harbor.

La 2 ianuarie 2011, în ședința prezidențială, Barack Obama a semnat Actul de sănătate și compensare James Zadroga 9/11 din 2010 în onoarea lui James Zadroga, care a murit în 2006 din cauza problemelor respiratorii cauzate de inhalarea prafului toxic. De asemenea, cunoscut sub numele de „Primul proiect de lege al respondenților”, acest act a extins domeniul de aplicare al Fondului de compensare a victimelor pentru a include persoanele care au prezentat probleme de sănătate cauzate de atentatul de la Word Trade Center.

Deși există mii de victime și supraviețuitori cunoscuți, unii rămân necunoscuți. Oficiul Examinatorului Medical al orașului New York are custodia a 7.930 de cadavre neidentificate ale celor uciși în atacuri.

Ancheta inetrnă

Inspectorul General al CIA a efectuat o analiză internă a acțiunilor CIA dinainte de 9/11, și a fost extrem de critic la adresa oficialilor superiori ai CIA pentru că nu au făcut tot posibilul pentru a combate terorismul, pentru că nu au reușit să-i oprească pe teroriștii de la 11 septembrie, Nawaf al-Hazmi și Khalid al-Mihdhar, când aceștia au intrat în Statele United States și pentru că nu au dat informații despre cei doi la FBI.

În mai 2007, senatori democrați și republican au emis legi care au cerut CIA să publice rapoarte interne investigative. Unul dintre inițiatorii legilor, senatorul Ron Wydena declarat că „poporul american are dreptul să știe ce făcea CIA în acele luni critice dinainte de 9/11…. voi susține asta până când publicul primește informațiile.” Raportul investighează responsabilitățile individuale ale personalului CIA dinainte și de după atentatele de la 11 septembrie. Raportul a fost terminat în 2005, dar detaliile sale nu au fost date publicității.

Atentatele din 11 septembrie – Părerea jurnaliștilor

Richard Hall este un jurnalist american care a efectuat investigații pe cont propriu în ceea ce privește tragicul eveniment din 11 septembrie și susține că au fost utilizate drone antigravitaționale cu forma unor farfurii zburătoare, încărcate cu explozibil.

Dronele antigravitaționale au fost inventate acum o sută de ani, de celebrul om de știință Nikola Tesla. Imediat după moartea sa, prototipul a dispărut în mod misterios. S-a spus că a fost preluat de agenții FBI, care au confiscat mii de documente din laboratorul lui Tesla.

Richard Hall a studiat imaginile video surprinse în momentul coliziunii celor două avioane și a constatat că este imposibil ca un avion, fie el și Boeing, să poată penetra prin structura de oțel a unei astfel de construcții. Avionul străpunge clădirea și iese intact de cealaltă parte a ei.

Continuarea pe efemeride.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *