◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Strângerea de fonduri pentru proiectul „Școala de iarnă pentru jurnalism participativ” continuă la Vâlcea Forest Run 2021 până pe 7 noiembrie

Vâlcea Forest Run 2021 a încheiat în perioada 23 – 24 octombrie cursele cu pornire de la Muzeul Satului Vâlcean, dar strângerea de fonduri pentru proiectul Școala de iarnă pentru jurnalism participativ rămâne deschisă până pe 7 noiembrie. Asociația Informală a Vocilor pentru Incluziune (AIVI) a reușit să strângă până acum 4540 lei (57% din suma necesară), prin implicarea donatorilor, susținerea alergătorilor locali și de acasă și activitatea fundraiserilor. Pentru organizarea unei școli de iarnă de jurnalism participativ în județul Vâlcea, asociația AIVI mai are nevoie de 3460 lei, pentru formarea a 20 de adolescenți responsabili și profesioniști care să construiască mici nuclee jurnalistice locale, înființând o redacție județeană în Vâlcea, iar donațiile se pot face aici.

Printre susținători, asociația AIVI a primit sprijin din toate comunitățile locale ale României, remarcabilă fiind participarea unui grup de copii din Sfântu Gheorghe (Delta Dunării). Cinci copii inimoși au pedalat pe 23 octombrie la Vâlcea Forest Run 2021, jucându-se și bucurându-se împreună, în aer liber. Ei sunt elevi la Școala Gimnazială din Sfântu Gheorghe Deltă, județul Tulcea, iar pasiunile lor sunt matematica, ciclismul, desenul și să cânte la chitară.

De asemenea, fundraiserii au reușit, împreună, să strângă donații de la peste 50 de susținători pentru proiectul Școala de iarnă pentru jurnalism participativ, unii dintre ei fiind și alergători de acasă la Vâlcea Forest Run 2021. Deși activează în domenii diferite, fundraiserii au avut o contribuție majoră în strângerea de fonduri pentru proiectul asociației AIVI, toți punând accentul pe importanța educației non-formale a tinerilor și pe dezvoltarea potențialului acestora pentru un viitor responsabil, creativ și plin de oportunități.

Proiectul Școala de iarnă pentru jurnalism comunitar este co-finanțat prin fondurile strânse de sportivi și susținători la Vâlcea Forest Run 2021. Vâlcea Forest Run este un eveniment sportiv de strângere de fonduri organizat de Fundația Comunitară Vâlcea, care promovează sportul şi activează spiritul comunităţii vâlcene.

Materialele publicate până acum de Asociația Informală a Vocilor pentru Incluziune pot fi citite pe platforma online sau interviurile și reportajele video pot fi urmărite pe canalul de YouTube. Materialele AIVI sunt disponibile și în print, la cerere; redacția a coordonat #COLAJ15, ziarul Ideo Ideis din 2020, ziarul REACTIV al festivalului cu același nume, în 2021, și trei ediții de #PoveȘtiriDeCartier bucureștene.

#VâlceaForestRun, #AleargăAcasă, #AlergămÎmpreună, #AlergămPentruViitor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *