default-logo

Zonele fără surse de știri locale, mai expuse corupției

Un nou raport al Centrului de Jurnalism Agora al Școlii de Jurnalism și Comunicare a Universităţii din Oregon, SUA, a constatat că locuitorii sunt deserviți în mod inegal de presa de locală și că unele comunități au puține surse de informare. Raportul descrie, de asemenea, faptul că jurnaliștii și liderii civici sunt profund îngrijorați de capacitatea statului de a depăși provocările într-un moment în care numărul organismelor de știri este în scădere, audiența se micșorează și dezinformarea este în creștere.
Raportul, „Evaluarea ecosistemului local de știri și informații din Oregon 2022” este primul efort de a cuantifica în mod cuprinzător numărul de posturi de știri vechi și de start-up-uri din Oregon și de a evalua ecosistemul local de știri și informații al statului. Acesta include o hartă interactivă a posturilor de știri din jurul statului care produc în mod regulat știri locale originale. De asemenea, lucrarea implică o revizuire amplă a cercetărilor care demonstrează importanța știrilor locale pentru sănătatea civică a comunității; perspective din interviuri cu peste două duzini de jurnalişti, experţi şi lideri civici din Oregon și recomandări pentru consolidarea ecosistemului local de știri din Oregon.
Autorii raportului, citați de around.uoregon.edu, susțin că descoperirile lor amplifică îngrijorările cu privire la infrastructura de știri și de informații din Oregon, deoarece cercetările arată că zonele fără știri locale au rate mai scăzute de implicare civică, o mai mare polarizare și creștere a corupției pe lângă un sentiment diminuat de conexiune cu comunitatea. (redacția UZPR)
Foto: pixabay.com

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*