◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

Un alt Triunghi al Bermudelor! Dispar avioane foarte multe și nu există explicații

În SUA există o zonă vastă unde în ultimii 20 de ani au dispărut peste 2000 de avioane. Zona se întinde din Fresno, California, Reno, Nevada și vestul statului Arizona. În interiorul zone se află Las Vegas, parcul Yosemite și misterioasa bază numită Zona 51.

Zona are forma unui triunghi și ocupă o suprafață de 40000 de kilometri pătrați, cam jumătate din suprafața Angliei. Cel mai celebru caz de dispariție s-a produs acum 11 ani, în apropiere de Sierra Nevada.

Miliardarul Steve Cossett era deținătorul a peste o sută de recorduri și recunoscut ca fiind un pilot extrem de profesionist. Avionul de mici dimensiuni pe care îl pilota a dispărut în mod misterios în anul 2007, între California și Nevada.

A fost cea mai mare operațiune de căutare a unui avion după cel de al Doilea Război Mondial. Avionul a decolat din Smith Valley, Nevada. Cosett trebuia să se întâlnească cu un prieten, miliardarul Barry Hilton.

Pentru că avionul nu a ajuns la destinație, după șase ore, a început cea mai spectaculoasă operațiune de căutare. În toată această căutare, au fost descoperite epavele a opt avioane care se prăbușiseră în această zonă și despre care nu existau informații.

Cu toată amploarea operațiunii, epava avionului pilotat de miliardar nu a fost descoperită. Un anul mai târziu, au fost descoperite trei carduri care aparținuseră celebrului miliardar. Căutările au fost reluate și în 1 octombrie 2008, a fost descoperită epava avionului la o distanță de 100 kilometri de locul de unde decolase avionul.

În interiorul epavei au fost descoperite resturile unui cadavru care s-a dovedit a fi Steve Cossett. S-a pus întrebarea cum de s-a prăbușit avionul pilotat de Cossett, în condițiile în care acesta era un profesionist.

Au fost lansate mai multe ipoteze cu privire la disparițiile din zonă. Unii au spus că este vorba despre intervenția forțelor extraterestre, dat fiind existența Zonei 51.
Alții au susținut că este vorba despre cauze meteo. Producerea unor curenți ascendenți duce la formarea unor unde numite orografice care sunt un real pericol pentru avioanele de mici dimensiuni.

Undele orografice au o putere egală cu cea produsă de căderea apei în cascadă Niagara. Nu toți au fost mulțumiți de aceste explicații.

efemeride.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *