◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Maia Sandu cheamă oamenii in strada: „Va indemn sa ieșim mâine să apărăm dreptul nostru pentru ordine și dreptate”

Președinta aleasa a Republicii Moldova, Maia Sandu a chemat oamenii in strada, joi, 3 decembrie, pentru „a apăra votul de la alegerile prezidențiale din 15 noiembrie”. Politiciana se arata indignata de decizia socialiștilor care cer ca Serviciului de Informații si Securitate sa fie luat din coordonarea Președintelui ales si sa treacă in subordinea Parlamentului.

Aceasta spune ca intenția PSRM-ului ar fi un abuz anti-democratic pus la cale de actualul președinte, Igor Dodon, scrie publicația locala Agora.md.

„Regimul lui Dodon merge pe urmele lui Plahotniuc. Ei încearcă sa ne fure rezultatele votului, sa anuleze in mod abuziv votul popular din 15 noiembrie. (…) Va indemn sa ieșim mâine sa apăram dreptul nostru pentru o tara in care este ordine si dreptate. Maine la ora 10.00, va indemn sa ieșiți in fata Parlamentului cu măști si distanta fizica, pentru a va apăra votul si voința poporului. Trebuie sa oprim majoritatea oligarhica Dodon-Sor, din tentativa de uzurpare a puterii si sa declanșăm cat mai curând alegeri parlamentare anticipate”, a spus Sandu.

Maia Sandu mai afirma ca Igor Dodon plănuiește „sa controleze in continuare schemele de corupție si instituțiile statului”.

„Este un abuz anti-democratic pus la cale de persoana care a pierdut alegerile si încrederea poporului. Aceasta persoana care, in curând, nu va deține nicio funcție publica plănuiește sa controleze in continuare schemele de corupție si instituțiile statului. Aceasta este o tentativa de uzurpare a puterii in stat, prin care se încearcă păstrarea in captivitate politica a unei instituții esențiale pentru lupta împotriva corupției si a riscurilor pentru securitatea statului. Iar pe de alta parte, se anulează rezultatele votului dat de popor”, a mai adăugat Președinta aleasa.

Precizam ca, după ce anul trecut deputații au votat un proiect de lege care prevede ca Serviciul de Protecție si Paza de Stat sa treacă in subordinea președintelui tarii, acum socialiștii s-au răzgândit. Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco a publicat pe pagina sa de Facebook nota informativa a unui proiect care arata ca deputații socialiști cer ca SIS-ul sa fie luat din coordonarea Președintelui ales. Potrivit lui Litvinenco, Comisia juridica a aprobat cu 5 voturi un raport pentru doua lecturi, iar joi documentul ar putea fi votat in plenul Legislativului.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *