◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Incredibil! Au intrat Visele în politică ?

            „Visele cu ochii deschiși” s-au „căsătorit” cu „Emoțiile” blajine și-au pășit pe tărâmul luptelor politice fratricide pentru a cuceri Puterea totală în România ? Un mare politician român intenționează să distrugă „majoritatea” din Parlamentul României pentru ca visele dumnealui să devină realitate? Cică, aceste „vise” nedeclarate vor dezvolta economia națională, iar Bunăstarea va umbla „cu colaci în coadă” pe mahalalele politicii românești. Asupra acestor vise revoluționare planează un mister, care „îi bagă în ceață” și pe cei mai inteligenți politicieni români. În spațiul public a fost lansat un nou concept politic – Visul!? Alegătorii se crucesc, se miră, dar se întreabă pe bună dreptate în ce constau aceste „vise” revoluționare democratice? Poate că „visele” unor politicieni și-ale consilierilor acestora vor salva România ? Ce bine ar fi să apară și pe la noi mult așteptatul „Bine”, care a împlinit deja vreo 30 de ani. Ioi, dar acesta numa’, numa’ NU VINE! și „pe plaiurile noastre mioritice!”. Nu se vorbește nimic despre niște etape inteligente necesare  mediului de afaceri românesc, de relaxare fiscală, care să se finalizeze treptat-treptat într-o creștere economică spectaculoasă. Poate că aceste „vise” vor fi tălmăcite în curând, iar salariile noastre nu vor mai fi „umflate cu pompa”, ci cu ditamai „compresorul” prosper al unei țări dezvoltate. De ce, nu?!

Românilor li s-a dat o nouă speranță demagogică extrem de atractivă: „…România poate să ajungă la realitatea ( Care realitate?) pe care o visez eu și o visați fiecare dintre voi!”. Aceste afirmații ne vor ține o vreme în suspans, iar emoțiile o să ne determine să mergem la vot pentru a vota, iar și iar, Vise nesustenabile? Dincolo de aceste „cuvinte de vis”, extrem de bine neargumentate, trebuie să înțelegem că noi până acum am trăit în Irealitatea postrevoluționară ? Ce au întreprins acești „politicieni visători” în toți acei ani când au avut parte de puterea supremă în România?, dar în perioada cât au fost prieteni cu colegii din actuala majoritate parlamentară? „Un vis pe care-l visezi singur e doar un vis. Un vis pe care-l visezi împreună cu ceilalți e realitate.”( John Lennon). Acest gen de politicieni cameleonici au mâncat probabil prea multe portocale, motiv pentru care au devenit portocalii la față? Au dezamăgit majoritatea alegătorilor, care nu le-au mai dăruit credit politic în alegeri. Chiar și „tătucul” lor a fost „pedepsit” în urma acelor alegeri de pomină. Cine a fost de vină ?! Visul prostesc!?

 Românii cu drept de vot au ajuns la o maturitate politică și nicidecum „o parte din clasa politică” din România, care „visează cai verzi pe pereți”. Acești „politicieni visători”  doresc în continuare să mențină clasa politică dezbinată. Mai mult, ei vor să „uniformizeze” gândirea unor partidele politice prin intermediul unor idei demolatoare atractive, dar și să o aservească unor dorințe politice demagogice. „Nu mai au stare, nici liniște”, iar accentul luptelor democratice este fixat, concentrat, pe demolarea unor politicieni români, dar și a unor partide, care reprezintă majoritatea parlamentară. Asta da, Democrație! Cu mare cinste, cred că ar fi mult mai apreciată lupta pentru Putere, dacă argumentele pline de vise, realiste și palpabile, ale oricărui partid, vor convinge electoratul. Au fost cazuri în care denigrările adresate unor candidați în alegerile locale au fost „depunctate” în fața urnelor de majoritatea electoratului. Spre surprinderea unor candidați răutăcioși, aceștia nu au fost votați! Spune… ce vrei să faci tu pentru comunitatea locală din care faci parte și pentru națiunea română !? E ușor să-ți subestimezi colegii din Parlamentul României și să-i „mânjești cu noroi” în fața țării de parcă ei nu ar fi făcut nimic bun pentru români.

            Un fost președinte al României spunea că omul viseză, dar visele lui se bazează pe niște proiecte concrete constructive. În orice situație a vieții, aceste vise-proiect pot deveni realitate prin: munca în echipă, comunicare interpersonală profesională, conciliere și recunoașterea  ideilor eficiente. Indiferent de „Culoarea politică” matură, care le-a propagat la masa deciziilor din comisiile parlamentare, idei pertinente vor genera progres democratic. Dramatic este faptul că nu se întrevăd „la orizontul așteptărilor” niște Vise, precum mult râvnita „luminiță de la capătul tunelului”, care să ne prezinte  coordonatele clare de relansare economică a României. „Păcălelile politice” din această vreme de aur „a visătorilor politici” s-ar putea să se scufunde în lacul democrației superficiale plin de: egoism, infatuare și interese de culise, pigmentate de spaima trădării și a vânzării bogățiilor naturale ale poporului român, pe redevențe de doi lei…

Dumitru Timerman/ UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *