default-logo

Ședința reprezentanților ,,Libertății” cu conducerea Uniunii Ziariștilor din Serbia

Încotro se îndreaptă jurnalismul minorităților naționale din Serbia? Cine deține monopolul? Ce lăsăm ca principiu de existență și muncă la ,,Libertatea”?

Acestea sunt întrebările care s-au iscat la întâlnirea secretarului general al Uniunii Ziariștilor din Serbia Nino Brajović cu directorul Casei de Presă și Editură ,,Libertatea”, Nicu Ciobanu, redactorul responsabil al săptămânalului ,,Libertatea”, Teodora Smolean și jurnaliștii Marina Ancaițan și Valentin Mic. Întâlnirea a avut loc pe data de 23 ianuarie la sediul ,,Libertății” din Panciova.

La ședința pe tema relațiilor tensionate care există între C.P.E. ,,Libertatea” și Consiliul Național Român, Nicu Ciobanu și Teodora Smolean au dat exemple de intervenții și reproșuri ale acestui organism referitoare la conținutul ziarului. ,,Se fac presiuni. Apar din nou umbrele ce au existat în perioada când au fost înființate consiliile naționale. Lucrezi în tensiune, abordezi probleme sensibile care țin de minoritatea națională și te întrebi ce va fi, cine va interveni. Nu e bine”, a afirmat Nicu Ciobanu.

Marina ANCAIȚAN

libertatea.rs

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.