◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro17.04.2024

Doi reporteri și un editor alcătuiesc o redacție „care face diferența”

Cardinal News este un site de știri start-up, dintr-o zonă rurală din Virginia. La fel ca multe start-up-uri similare din întreaga națiune, Cardinal – numit după pasărea statului Virginia – ajută la umplerea golului lăsat de micșorarea organizațiilor tradiționale de știri locale, în special a ziarelor. Redacția are doi reporter și un editor – Dwayne Yancey, care a făcut această mișcare după ce a urmărit că Times își reduce personalul, mai ales după vânzarea din 2013. „Ziarele, desigur, au probleme aproape peste tot. Peste 1.800 de ziare locale s-au închis din 2004, deoarece veniturile din publicitate tipărită au scăzut și obiceiurile cititorilor s-au mutat către surse online. Închiderea acestor ziare, împreună cu scăderea altor surse de știri locale, are efecte negative profunde asupra societății. Ce se întâmplă cu societatea – și cu democrația noastră – când jurnalismul comunitar și regional este în declin? A fost deprimant. Slujba pe care am avut-o a fost grozavă, dar peste tot în jurul meu lucrurile se prăbușeau”, își amintește Yancey.

Directorul executiv și directorul de dezvoltare al site-ului Cardinal, Luanne Rife, a fost reporter multă vreme. Consiliul de administrație al redacției include un alt fost jurnalist, Debbie Meade. Lor li s-a alăturat și Markus Schmidt, al doilea reporter al Cardinalul, care este un veteran al politiciiși se ocupă de știrile guvernamentale de interes deosebit pentru partea de stat pe care o deservește Cardinal.

Teritoriul lui Cardinal a ajuns să se extindă foarte mult; misiunea sa este să acopere uriașa zonă a statului descris drept „Sud-vest și Southside Virginia” sau ceea ce Yancey numește „Comitatul Cumberland, până la Cumberland Gap”.

Finanțarea site-ului vine de la fundații, companii și donatori individuali și are statut non-profit. Rife spune că este încurajată de modul în care aceste contribuții au crescut, de la câteva, atunci când site-ul a fost lansat, în septembrie anul trecut, la peste 700. Un nou grant îi va permite lui Cardinal să adauge în curând un reporter pentru Danville, de-a lungul graniței cu Carolina de Nord, unul care să acopere educația și încă un journalist pentru segmentul sănătății. „Am fost uimiți și copleșiți de sprijin”, adaugă Rife.

Un mic start-up de știri cu ambiții mari face diferența, scrie washingtonpost.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *