◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Regizorul ucrainean Serghei Loznitsa s-a retras din Academia Europeană de Film

Regizorul ucrainean Serghei Loznitsa își anulează calitatea de membru al Academiei Europene de Film (EFA), frustrat de răspunsul organizației la invazia Rusiei în Ucraina natală. Într-o scrisoare deschisă, Loznița a criticat o declarație EFA, criticând limbajul instituției cu privire la invazia în curs: „Ce text rușinos a fost generat de Academia Europeană de Film! – Invazia din Ucraina ne îngrijorează foarte mult. Când, în primăvara anului 2014, Oleg Sentsov a fost arestat, ați scris autorităților ruse cerându-le să ia în considerare această chestiune cu atenție și dreptate. Este cu adevărat posibil ca după 8 ani de război să rămâneți orbi și să continuați să mormăiți despre faptul că o creștere zilnică a tensiunii are un impact asupra vieții și sănătății regizorilor, moralul și munca creativă?. În adresa dumneavoastră menționați că în rândurile dumneavoastră sunt 61 de membri ucraineni. Ei bine, de astăzi, sunt doar 60 dintre ei. Zile la rând, armata rusă a devastat orașe și sate ucrainene, ucigând cetățeni ucraineni. Este cu adevărat posibil ca voi – umaniști, susținători ai drepturilor omului și a demnității, campioni ai libertății și democrației, să vă fie frică să numiți războiul război, să condamnați barbaria și să vă exprimați protestul? Nu mai există nicio îndoială asupra unui lucru: Academia Europeană de Film a fost înființată în 1989 pentru a-și îngropa capul în nisip și pentru a se feri de catastrofa care are loc în Europa. Serghei Loznitsa, regizor”

Loznitsa, un obișnuit al evenimentelor de la Cannes, și-a petrecut cariera realizând documentare și filme de ficțiune care explorează istoria și politica Ucrainei și a regiunii în general, scrie screendaily.com. Filmul său din 2018, Donbass, care a câștigat premiul pentru regie la Cannes Un Certain Regard, a surprins conflictul brutal din 2014 dintre forțele guvernamentale ucrainene și separatiștii susținuți de Rusia din estul Ucrainei, care a fost un precursor al actualei invazii pe scară largă a Rusiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *