default-logo

Russia Today, blocată de mari difuzori tv din Canada

Furnizori majori de servicii de televiziune din Canada, grupurile Bell şi Rogers, au decis să înceteze difuzarea canalului de ştiri rusesc RT (fostul Russia Today), a anunţat guvernul condus de premierul Justin Trudeau, informează AFP. „Din 2014, Rusia duce un război în Ucraina şi un război informaţional în întreaga lume. RT este braţul propagandei regimului Putin care răspândeşte dezinformarea. Nu îşi are locul aici”, a scris pe Twitter ministrul canadian al Patrimoniului, Pablo Rodriguez.

Acuzat în mod regulat pentru contribuţia sa la dezinformare, canalul RT este în colimatorul mai multor capitale occidentale care îl acuză că este portavocea Kremlinului, cu atât mai mult după invadarea Ucrainei de către trupele ruse. „RT nu mai este disponibil pe canalele Bell”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al acestui gigant canadian al telecomunicaţiilor.

Într-o postare pe Twitter, Rodriguez a salutat decizia furnizorului Bell şi a adăugat că „şi Rogers va elimina RT şi îl va înlocui cu o imagine a drapelului ucrainean”.

Canalul RT continuă să fie difuzat în Canada de alte canale secundare iar ministrul, un apropiat al premierului Justin Trudeau, a indicat pe Twitter că „va comunica mai multe foarte curând”.

Din ce în ce mai multe ţări au decis să suspende difuzarea acestui canal.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.