◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

Casa Artelor „Dinu Lipatti” îl omagiază pe legendarul dirijor Herbert von Karajan, online

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Casa Artelor „Dinu Lipatti”, vă invită duminică5 aprilie 2020, între orele 09:00 – 20:00 pe rețele de socializare Facebook și Instagram, să-l omagiem pe unul dintre cei mai mari muzicieni ai secolului al XX-lea, legendarul dirijor Herbert von Karajan, născut la 5 aprilie 1908, la Salzburg.

Începând cu orele 09:00, vă invităm să urmăriți, din două în două ore, postările cu fotografii, scrisori și mărturii despre activitatea artistică pe care a avut-o renumitul dirijor de-a lungul vieții și să audiați două concerte excepționale pe care acesta le-a realizat împreună cu Dinu Lipatti.

Genialul pianist român Dinu Lipatti se numără printre marii muzicieni care au colaborat cu Herbert von Karajan, mărturie fiind înregistrările păstrate,Concertul în La Minor de Robert Schuman înregistrat în 1948 și Concertul nr.21 de Wolfgang Amadeus Mozart interpretat de marele nostru pianist în cadrul Festivalului de la Lucerne, din anul 1950, aceasta fiind și ultima apariție cu orchestra a lui Dinu Lipatti.

Herbert von Karajan a studiat pianul de la vârsta de 4 ani, fiind considerat un talent precoce. În 1928, la doar 20 de ani, debutează ca dirijor-șef al orchestrei din Ulm, Germania și  dirijează opera „Salome” de Richard Strauss la Opera din Salzburg. În 1935dirijează la Opera Națională din București, iar trei ani mai târziu, datorită performanței de la Opera din Berlin a operei „Tristan și Isolda”, criticii vremii l-au considerat drept unul dintre cei mai mari dirijori de operă din Germania, alături de Furtwängler și de Sabata.La apogeul carierei sale, înregistrările lui Karajan reprezentau 10% din piața de muzică clasică. Herbert von Karajan a rămas unul dintre cei mai bine vânduți artiști de muzică clasică ai tuturor timpurilor, cu peste 200 de milioane de exemplare de discuri vândute în toată lumea.A trecut la cele veșnice în orașul în care s-a născut,la data de 16 iulie1989, lăsând în urma sa o moștenire muzicală memorabilă.

Conceptul evenimentului aparține pianistei și regizoarei Alice Barb, directorul fondator al Casei Artelor „Dinu Lipatti”.

Vă invităm cu drag pe paginile de Facebook și de Instagram ale Centrului Cultural de Excelență „Casa Artelor Dinu Lipatti” să-l omagiem pe unul dintre cei mai mari artiști, legendarul Herbert von Karajan. Vă suntem în continuare alături dăruindu-vă evenimente de calitate în mediul online și așteptăm cu nerăbdare să ne întâlnim din nou în Casa marelui pianist și compozitor Dinu Lipatti.

Partener media principal: Radio Romantic

Parteneri media: Agerpres, #centruldepresa.ro, JurnalulNaţional, Radio Bucureşti FM, Observatorul Cultural, Jurnalul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *