default-logo

Activitate culturală organizată, la Buzău, de Liga Scriitorilor și Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

Duminică, 3 aprilie, a avut loc, în sala Consiliului Județean Buzău, o activitate culturală așezată sub semnul versului, al melosului și al păcii. Manifestarea a fost organizată de Filiala Buzău a Asociației „Liga Scriitorilor” și Filiala „Pamfil Șeicaru”- Buzău a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, reunind, ca spectatori și participanți, scriitori, cadre didactice, elevi și iubitori ai frumosului din localitate, dar și din țară.
În cadrul acestei activități au avut loc recitaluri de poezie și muzică, oferite de elevi din municipiul Buzău, coordonați de doamna prof. dr. Gina Agapie, după cum urmează: Gabriela Dumitrescu și Alexia Gheorghe (prezentatori), Teodor Cristian Oprea, Sofia Nicole Ticea (recitatori), Justina Maria Niculiță, Anisia Maria Niculiță, Andreea Mihai, Diana Elena Corcodel (dans) și Raisa Andreea Sava (pian) – de la Școala Gimnazială „Aviator Mircea T. Bădulescu”; Teodora Paraschiv, Maria Rădulescu, Alexandra Anamaria Gheorghe (chitară și voce) – de la Școala Gimnazială nr. 11; Victoria-Maria Pripon (chitară și voce) – de la Școala Gimnazială „George Emil Palade”; Sofia Sîrbu (chitară și voce) – de la Colegiul Național „Mihai Eminescu”; Karla Dumitru – de la Școala Gimnazială nr. 7.
Copiilor menționați mai sus li s-au alăturat colegii lor de la Liceul de Arte „Margareta Sterian”, coordonați de doamnele profesoare Marilena Nicolescu, Elena Lucia Carmen Marin, Ana-Maria Cordonașu și Viorica Radu: Răzvan Nica și Vlad Andrei (vioară), Alisia Alexandru (flaut și voce), Paul Radu (chitară), Agnes Sofia Ioana Marin, Amalia-Ioana Mocanu, Maria Panaite, Carla Maria Partal (voce), dar și Mihai Alexandru Burlan (chitară), de la Școala nr. 124 București.
Pe parcursul manifestării au fost lansate patru volume: „Pelerin printre cuvinte – note de lectură și eseuri” (autor Maria Mânzală), prezentat de doamna profesoară Viorica Radu; „Tinel Năstrușnicul experimentează” (autor Elena Căpățînă), prezentat de doamna Roxana Mihaela Constantinescu; „Enigma” (a treia carte de autor publicată de eleva Victoria-Maria Pripon, 12 ani), prezentat de doamna Elena Căpățînă, președinta Filialei Buzău a Asociației „Liga Scriitorilor” și membră a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România; „Tăcerile șoaptei” (autor Alexandru Pripon), prezentat de domnul Tudor Cicu, critic literar, membru al Uniunii Scriitorilor din România.


Elevii și profesorii implicați au primit diplome de participare și cărți, iar spectatorilor li s-a oferit câte un mic dar dulce, precum și – celor care au dorit – volume cu autograf din partea autorilor.
După încheierea festivității, inimoasa și neobosita organizatoare, doamna Elena Căpățînă, a consemnat: „Dumnezeu ne-a binecuvântat cu o zi frumoasă, ploaia rezervându-și dreptul de a binecuvânta pământul, dornic de prezența ei, odată cu lăsarea serii. O zi pe care noi am avut misiunea de a o face rodnică în domeniul culturii spirituale. Ne-am străduit să cinstim cum se cuvine această zi și să-i cântăm PĂCII, pentru a fi «lăsați în pace», pentru «a ni se da pace», pentru a fi «împreună în pace», pentru a regăsi pacea lăuntrică, a o face să înflorească și a o răspândi în afara noastră, ca astfel să ne bucurăm de cuvintele spuse de Iisus Hristos: PACE VOUĂ! […]
Sperăm ca cele patru volume lansate să bucure sufletele cititorilor prezenți în sală și celor care vor avea curiozitatea să le răsfoiască. Mulțumim, cu recunoștință tuturor celor care au făcut posibilă această activitate!”.

Pr. Alexandru Pripon /  UZPRPamfil Șeicaru”- Buzău

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*