◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.03.2024

„Boa constrictor” Mark Selby e noul campion mondial de snooker! L-a egalat pe John Higgins + Ciudațenia finalei

Englezul Mark Selby este pentru a patra oară campion mondial la snooker, după ce a trecut în finala de Crucible de compatriotul său Shaun Murphy, scor 18-15. 

  • Mark Selby, 37 de ani, l-a egalat la numărul de trofee, 4, pe marele campion John Higgins. Doar Ray Reardon, Steve Davis, Ronnie O’Sullivan (6) și Stephen Hendry (7) au mai multe;

  • Shaun Murphy, 38 de ani, a pierdut a 4-a sa finală de Campionat Mondial. Are una câștigată, în 2005.

În fața tribunelor pline, pentru prima dată la un eveniment sportiv din Regat de la începutul pandemiei, cei doi jucători au oferit un spectacol impresionant. Spectatorii nu au ținut cont de bariera măștilor și s-au manifestat zgomotos, uneori prea zgomotos, și l-au favorizat pe Shaun Murphy, cel mai ofensiv dintre protagoniști. Dar a fost turneul lui Mark Selby, care printr-o combinație de răbdare de fier, breakuri mari și lovituri de siguranță și-a asigurat revenirea la vârful snookerului profesionist. 

Sesiuni la baionetă între Mark Selby și Shaun Murphy

Mark Selby a avut un turneu în care a avut semne de întrebări doar în semifinale, cu Stuart Bingham, când s-a impus 17-15 și unde a fost acuzat de adversar de lipsă de respect. Poate că și din cauza oboselii, a pierdut și prima sesiune cu Shaun Murphy, 3-5, având în vedere consumul mental din ziua anterioară. 

Dar a rebalansat lucrurile în cea de-a doua sesiune, terminată 9-7, când determinarea și hărțuirea constantă a adversarului, cu frameuri lungi și un hățiș de lovituri de siguranță, au dus la răsturnarea scorului. De aceea, Ronnie O’Sullivan – în mod sigur nu cel mai mare fan al lui Selby – i-a cerut lui Shaun Murphy să nu se mai lase angrenat în asemenea bătălii, să scoată bilele de pe mante și să joace „în felul său” pentru a nu regreta oportunitatea. 

Cea de-a treia sesiune a părut să ascută evoluțiile amândurora. Selby a reușit primul break de peste 100 de puncte, după care a sprintat la 12-9. Shaun a revenit până la 13-11, dar adversarul din Leicester s-a desprins iar la 14-11. Sesiunea decisivă a avut o încărcătură totală. 

Selby nu a slăbit strânsoarea. Nu degeaba l-a numit Ronnie O’Sullivan un fel de „boa constrictor”. A câștigat primul frame, în ciuda strigătelor sfidătoare ale fanilor lui Murphy din tribune. S-a făcut 15-11, apoi 15-12, după care Selby s-a concentrat și a ajuns la 16-12, iar situația devenea critică pentru adversarul său. 

Murphy a izbutit să recupereze un frame, dar zarurile păreau aruncate în startul reprizei finale. Selby a profitat de un joc pe care l-a deschis după mai multe lovituri de siguranță și s-a distanțat la 17-13. Adversarul a strâns rândurile. În uralele tribunei, Murphy a făcut două breakuri consecutive de minimum 100 de puncte!

Poate că lucrurile ar fi luat-o la vale pentru Selby, dar Murphy nu a reușit să fructifice ultima bilă roșie, dificilă, pe manta stângă, i-a lăsat poziție lui Mark, iar acesta a închis meciul, 18-15. Al 4-lea trofeu la Crucible din ultimii 8 ani! 

Continuarea pe gsp.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *