◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.03.2024

Elena Mîndru lansează single-ul și videoclipul Hay Moon în avanpremiera noului său album alături de Adam Bałdych

Anunțare simultană în România, Finlanda, Polonia, Germania și Austria

București, 04 mai 2021 – Vocalista și compozitoarea de jazz Elena Mîndru anunță lansarea pe 14 mai 2021 a single-ului Hay Moon, în avanpremiera viitorului său album Hope. CD-ul este în pregătire sub labelul Eclipse Music (casă de discuri cu o solidă reputație pe zona de jazz din Scandinavia). Elena Mîndru îl are ca invitat special pe virtuosul violonist polonez Adam Bałdych. Partener de dialog inspirat, Adam contribuie rafinat la sound-ul special al pieselor, alături de muzicienii finlandezi Tuomas J. Turunen – la pian, Oskari Siirtola – la contrabas și Anssi Tirkkonen – la tobe. Single-ul și videoclipul Hay Moon se lansează global, fiind anunțate simultan în România, Finlanda, Polonia Germania și Austria.

Originalitatea albumului constă în abordarea unei tematici atipice pentru jazz: eco-criza globală și angajarea de a transmite prin muzică mesajul că trebuie să ne unim forțele și speranțele în încercarea de a ne salva lumea în care trăim. Sunt teme regăsite atât în single-ul Hay Moon, cât și în celelalte piese de pe album, care vorbesc despre perspectivele umanității într-un viitor cu o ecologie în schimbare, cu provocări aduse de globalizare – de la migrație, la împuținarea mijloacelor de subzistență și la impactul ciberneticii și al inteligenței artificiale. Elena Mîndru spune: „O bună parte din muzica de pe acest album a fost concepută în perioada pandemiei. Am făcut muzică și am compus ca să trecem mai ușor prin restricțiile dure pe care le-am avut de îndurat. O modalitate de a spera că aceste vremuri se vor sfârși cât mai repede, aducând speranța unui viitor mai bun pentru omenire. Chiar dacă versurile par să ilustreze o realitate destul de sumbră și amenințătoare, ele vorbesc și de speranța că aceste vremuri tulburi aduc oamenii împreună și îi fac mai conștienți că trebuie să facem ceva pentru a proteja această lume, singura pe care o avem”.

Compoziția și aranjamentul muzical al single-ului Hay Moon este semnat de pianistul Tuomas J. Turunen, iar versurile sunt scrise de Elena Mîndru. Videoclipul este regizat de Riikka Kampara, filmat de Antti Kujanpää și colorizat de Napoleon Digital.

Videoclipul a fost filmat în frumosul cadru al conacului Tuomarinkylä, din Helsinki, Finlanda. Videoclipul va fi lansat simultan pe mai multe canale de socializare, inclusiv YouTube, Facebook, Instagram TV și Vimeo. Hope va fi al cincilea disc al artistei de jazz Elena Mîndru, în care ea deține dublul rol de protagonist și lider de trupă.

Albumul integral va fi lansat pe data de 27 august 2021, fiind anticipat prin două single-uri cu videoclip asociat: Hay Moon – lansat pe 14 mai 2021 și Run Away – lansat pe 11 iunie 2021. Piesele de pe noul album sunt compoziții ale lui Tuomas J. Turunen, Elena Mîndru și Adam Bałdych. Versurile sunt scrise de Elena Mîndru. Piesele au fost înregistrate live la studiourile Sibelius Academy’s Kallio Kuninkala din Järvenpää, în Finlanda (2-4.8.2020). Line-up: ELENA MÎNDRU – voce & EFX, ADAM BAŁDYCH – vioară și & vioară renascentistă, TUOMAS J. TURUNEN – pian, OSKARI SIIRTOLA – contrabas, ANSSI TIRKKONEN – tobe.

Înregistrare și mixaj: Joonas Saikkonen,Mastering: Jarno Alho @ Alho Audio Mastering, Grafică: Andrei Budescu, Label: Eclipse Music; Regie video: Riikka Kampara, Filmări: Antti Kujanpää; Video Color Edit: Napoleon Digital. Link-uri: Facebook: https://www.facebook.com/elenamindru.jazzvocalist/ Instagram: https://www.instagram.com/elenamindru.jazzvoice YouTube: https://www.youtube.com/c/ElenaMindru Bandcamp: https://elenamindru.bandcamp.com/ Spotify: https://spoti.fi/2S2MeS1 Website: www.elenamindru.com

“Elena Mîndru are ceva divin, care chiar se poate percepe când cântă. Până și atunci când vocea face salturi cu intervale largi, își păstrează siguranța și eleganța. Controlul ei vocal este imens.” – HGF, Mannheimer Morgen (DE) „Adam Bałdych are, fără nicio îndoială, cea mai tare tehnică dintre toți violoniștii de jazz în viață în momentul de față. Ne putem aștepta la orice de la el.” – Ulrich Olshausen, Frankfurter Allgemeine Zeitung (DE) Notă: În momentul de față, linkul este destinat doar presei. Spotul video devine accesibil publicului larg pe data de 14 mai 2021, la ora 9:00 GMT+2:00: Link pentru preview single Hay Moon și spot video: https://youtu.be/dOpN1Il_Nq0 Imagini accesibile pentru presă: https://www.dropbox.com/sh/ne24y0gme5o80ae/AADG-iiMxJx1GbzCd-Lz0Rn1a?dl=0

Acces la piesele de pe albumul integral în format digital și în format CD: Reprezentanții presei pot primi în avans, în format digital, toate piesele de pe albumul integral, dacă doresc să facă o recenzie. Pentru a le primi, vă rugăm să trimiteți un e-mail la info@eclipsemusic.fi și să precizați la subiect: Hope – master tracks Reprezentanții presei pot comanda în avans CD-ul pentru a asculta toate piesele și pentru a scrie recenzii începând cu data de 15 iunie 2021. Pentru a le primi CD-ul, vă rugăm să trimiteți un e-mail la info@eclipsemusic.fi și să precizați la subiect: Hope – CD Elena Mîndru este una dintre cele mai titrate și premiate voci din generația română de tineri muzicieni de jazz. Plecată de pe băncile Academiei de Muzică din Cluj, ea trăiește și profesează în Finlanda și este actualmente doctorandă în cadrul Departamentului de Jazz al Sibelius Academy din Helsinki, pe tema spectrografiei și esteticii sunetului vocii de jazz. În plus, urmează un MBA în management cultural la Kajaani University of Applied Sciences. Elena a câștigat numeroase premii, inclusiv foarte prestigiosul Montreux Jazz Voice Competition. A lansat până în prezent 4 albume: Romanian Christmas Stories (2012), Evening in Romania (2014), Quartphonic (2016), Folkloric Moods (2019). Elena Mîndru a fost aleasă recent directorul executiv permanent al Oulun Musiikkijuhlat (https://omj.fi/en/), unul dintre festivalurile cele mai importante din Finlanda. Începând din ianuarie 2021, ea a fost prima româncă care a coordonat acestă organizație culturală activă pe tot parcursul anului. Programul festivalului de muzică din Oulu include producții naționale și internaționale și artiști rezidenți din diferite genuri de muzică, îmbinând concerte de muzică clasică cu cele de jazz și world music.

Contact pentru România: Ciprian Moga; Tel: +40 722.683.007

mail: ciprian@jazzmine.world HAY MOON

Compoziție și aranjamente musicale: Tuomas J. Turunen

Versuri scrise de Elena Mîndru

Lună nouă răsărind, după lunga zi de vară păsările nopții cântându-și viersul solitar totul s-a liniștit doar mintea mea este încă în mișcare. aerul s-a uscat din lipsa ploii păduri arzând de lunga însetare o luptă este fiecare zi o luptă pentru a rămâne-n siguranță, viu nori izbucnind în straturi peste cer ploi repezi parfumând văzduhul dau pământului răgazul de la luptă ființele se adună îmbăindu-se în lumină își iau și ele răgazul acum sub luna de fân sub luna de iulie lună de fân lună de melasă lună de mied lună plină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *