◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro24.04.2024

Rezultate remarcabile la Campionatele Europene de gimnastică ritmică de la Guadalajara

Rezultate remarcabile la Europeanul de ritmică de la Guadalajara, și obiective îndeplinite pentru Federația Română de Gimnastică Ritmică: la senioare, calificare la Jocurile Europene la la Minsk, din 2019 prin Andreea Verdeș iar la junioare, Laura Aniței, în finala de la cerc cu un rezultat frumos: locul IV, la sapte zecimi de medalia de bronz!

Așa cum am relatat ieri, în ultima zi a Campionatelor Europene de Gimnastică Ritmică de la Guadalajara, au avut loc finalele pe obiecte la junioare și ansambluri de senioare dar și finala individuală a senioarelor.

În finala de la cerc a junioarelor, Laura Aniței (CSS „Unirea” Iași) obține 16, 750 puncte, nota care o va așeza, la încheierea întrecerilor, pe locul al patrulea. Titlul European la cerc a fost câștigat de rusoaica Polina Shmatko, medalia de argint a fost atribuită Tatianei Volozhanina din Bulgaria iar cea de bronz Kristinei Pochranichna din Ucraina.

Toate celelalte finale au fost câștigate tot de gimnastele din Rusia – Lala Kramarenko la minge si panglica si Daria Trubnikova, la măciuci. Au mai fost prezente po podiumul de premiere Kristina Pochranichna – argint la minge și panglică, Arzu Jalilova (Azerbaijan)- bronz la minge, Ana Kamenschchikova (Belarus) – argint și Valeria Sostkova (Israel) la măciuci iar bronzul la panglică i-a prevenit Italiencei Talisa Torretti.

Sala s-a electrizat, însă, la concursul ansamblurilor de senioare. Rar mi-a fost dat să văd o așa atmosferă la o competiție sportivă, de orice fel… spectatorii au incurajat toate țările iar la ansamblul Spaniei au fost în delir… Merită să faci sport de performanță, numai și pentru dragostea pe care ți-o arată publicul în astfel de momente… Titlul european la ansamblul cu cinci cercuri a fost obținut de echipa Italiei, urmată de Ucraina și Rusia iar la cel cu trei mingi și două corzi, de Bulgaria, urmată de Italia și Azerbaijan.

Finala individuală a senioarelor, cele mai bune 24 din Europa, așa cum s-au calificat în ediția anterioară (2017) a competiției continentale, a contat pentru calificarea la Jocurile Europene de anul viitir, de la Minsk. Gimnastele românce Denisa Mailat (CSA „Steaua” București și Andreea Verdeș (CSA „Steaua” București) au intrat în concurs conduse de d-na Maria Gîrbă, antrenor emerit, respectiv de d-na Cătălina Radu, ambele susținute de președinta Federației Române de Gimnastică Ritmică, d-na Irina Deleanu. Întreaga echipă a României s-a bucurat, la finalul întrecerii, de calificarea țării noastre la Jocurile Europene, eveniment multi-sportiv internațional organizat de Asociația Comitetelor Europene Olimpice, o dată la patru ani, pentru atleții europeni. Prima ediție a avut loc între 12 și 28 iunie 2015 la Baku, în Azerbaidjan.

Președinta Irina Deleanu s-a declarat mulțumită de rezultatele gimnastelor noastre: „Am început cu dreptul acest an, prin calificarea Denisei Stoian la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos-Aires, Argentina, în ciuda tuturor greutăților financiare pe care le întâmpinăm. Aici, la Europene, ne-am propus o calificare în finala de junioare și calificarea României la Jocurile Europene. Și, am reușit! Felicit întreaga echipă, gimnaste și antrenori, deopotrivă, pentru că știu cu câte eforturi au făcut pentru a ne bucura de aceste rezultate”.

Titlul european la individual a fost obținut de Arina Averina, Rusia, urmată de sora ei geamănă, Dina Averina și de Katsiaryna Halkina din Belarus.

Delegația României se întoarce, în această seară, la București.

Liliana Mlădiţa

Corespondenţă din  Guadalajara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *