default-logo

ONG-urile din Etiopia cer eliberarea jurnaliștilor reținuți abuziv

Organismul pentru drepturile omului desemnat de stat din Etiopia a cerut eliberarea a 16 jurnalişti şi personal media după noi arestări în capitala Addis Abeba şi în regiunea Amhara, informează aljazeera.com.
Organismele de supraveghere a presei și grupurile de drepturi au declarat că guvernul primului ministru Abiy Ahmed intimidează din ce în ce mai mult mass-media și hărțuiește oponenții.
Autoritățile etiopiene au reprimat în special în regiunile Amhara și Oromiya, deși au anunțat încetarea focului în războiul civil. Autoritățile au justificat arestarea personalului mass-media acuzând jurnaliștii că sunt de partea rebelilor.
Șeful Comisiei pentru Drepturi, Daniel Bekele, a declarat că numărul total de jurnaliști reținuți este acum de 16 și a cerut eliberarea lor imediată: „Nicio pretenție cu privire la presupusa infracțiune comisă prin mass-media nu justifică încălcarea legii nou-adoptată a presei, care interzice în mod clar arestarea preventivă a persoanelor acuzate de săvârșirea unei infracțiuni prin intermediul mass-media”.
Pe de altă parte, autoritățile au avertizat: „Guvernul va continua să ia măsuri ireversibile asupra persoanelor implicate în activități ilegale, care plănuiesc și lucrează pentru a crea ravagii și haos, inclusiv asupra celor care poartă o mantie media”.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*