default-logo

Ziua Eroilor Neamului Românesc, sărbătorită în cadrul Filialei Olt a UZPR

Această ceremonie, a început, conform Programului stabilit de Prefectura Județului Olt, joi, 2 iunie 2022, ora 11,45, la Cimitirul Eroilor din Slatina.
Pentru început, potrivit tradiției, a a avut loc un ceremonial religios oficiat de un sobor de preoți trimiși de Episcopia Oltului și a Romanaților. A urmat discursul prefectului de Olt, Florin-Constantin Homorean. Au fost depuse coroane cu flori din partea instituțiilor de rang județean și a partidelor politice.
Din partea Filialei a participat o delegație alcătuită din Rodica-Felicia Matei, Maricela-Paraschiva Buicescu, Paulian Buicescu, condusă de Gheorghe Tulea, vicepreședintele Filialei Olt a UZPR, care au depus o coroană de flori oferită de președintele Filialei, Vivi-Viorel Pintea.
În continuare, Garnizoana Militară Olt, sub comanda lt.col. Teau-Toma Crăciun, a prezentat Onorul Militar, continuat cu defilarea militară în acordurile Fanfarei (ex militară), Lyra Band, dirijată de col. prof. muzicolog Ilie Hău.
Membrii Filialei s-au deplasat apoi la Centrul de Cultură și Arte Olt, unde directorul general Vivi-Viorel Pintea, președintele UZPR-Olt, a găzduit un eveniment dedicat, conform deja frumoasei tradiții create încă din anul 2020. Ca de obicei, ne-a pus la dispoziție, pe lângă spațiu, un inginer IT (Costinel Iamandi).

De la ora 15,00 s-a intrat „în emisie” cu colegii de la distanță, care au prezentat Referate pentru cele două teme: Ziua Internațională a Copilului și Ziua Eroilor Neamului Românesc. Au participat Rodica-Felicia, Geo Tulea, Marian-Teodor Popescu, Paulian Buicescu și Maricela-Paraschiva Buicescu; De la ora 16,30 a urmat „seria a doua”, cu Vivi-Viorel Pintea, Margareta-Mariana Saimac, Constantina Ionescu, Christine-Bernadette Rousseau și Mihai Petrescu, care, la rândul lor, au prezentat lucrări cu referire la cele două teme.
Chiar dacă n-a figurat ca temă „pe ordinea de zi”, fiecare participant s-a referit și la Ziua Înălțării DOMNULUI la Cer.

 

Maricela-Paraschiva Buicescu

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*