◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro16.04.2024

Adevărul  învinge  întotdeauna

În seara zilei de 18 iunie, mă întorceam împreună cu soţul meu de la Festivalul „Mihai Eminescu”, care a avut loc la Dumbrăveni (Suceava), unde mi s-a oferit şi titlul de  Cetăţean de Onoare al localităţii.

Imediat după ce am traversat vama Leuşeni, undeva pe la kilometrul 5, o maşină care se deplasa cu luminile stinse (fapt dovedit) a intrat pe contrasens şi se îndrepta cu viteză spre noi. Soţul meu a încercat să ia volanul dreapta cât a putut de mult, dar impactul a fost inevitabil.

Nu sunt şoferiţă, dar oricine în locul meu ar fi putut constata cu uşurinţă că şoferul automobilului Nissan Primera nu a avut nici o clipă intenţia de-a pune piciorul pe frână, ca şi cum avea în faţa lui o ţintă sigură.

În urma coliziunii, bărbatul celălalt a decedat, însoţitorul lui a fost rănit, iar eu şi soţul meu am suferit mai multe leziuni corporale grave.

La spitalul din Hânceşti, fiica pasagerului din maşina Nissan a declarat în faţa mai multor martori, inclusiv a asistentelor care erau noaptea aceea de gardă, următorul lucru: „A venit (şoferul decedat), care era beat şi l-a luat pe tata, care era şi el băut, şi au plecat undeva în grabă”. După mai multe investigaţii şi internarea obligatorie în spital, în ziua de 20 iunie, în salonul în care ne aflam au intrat copiii celui decedat, care ne-au întrebat despre accident, totodată cerându-şi iertare pentru cele întâmplate. Însă, imediat ce au aflat din presă că e vorba despre numele Dabija, una dintre fetele şoferului mort a început, pe reţelele de socializare, o adevărată campanie de denigrare, învinuind pentru fapta tatălui ei (care era beat), pe nimeni alţii decât pe noi.

Însă din declarațiile martorilor de la fața locului s-a constatat clar că automobilul Nissan Primera se deplasa cu luminile stinse și cu viteză excesivă.

Dar se vede că adevărul nu le convine și în loc să-l caute, aceștia inventează unul, pe care să-l poată accepta. Doar că, indiferent de cât de frumoasă ar părea minciuna, sunt convinsă că adevărul știe să învingă întotdeauna!

Doina Dabija

 

P.S. În acest context le mulţumesc persoanelor care s-au oprit la locul accidentului şi ne-au oferit ajutorul de care am avut nevoie. D.D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *