◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

4 august 2019 / 100 de ani de la eliberarea Budapestei de sub regimul bolșevic, de către armata română

Adevărul ocupării Budapestei de către Glorioasa Armată Română, la 4 august 1919, a fost ascuns multor generații de români de către numeroși actori politici și mincinoși științifici oficiali.

          Mulți români nu au învățat la școală și facultate despre faptul că după Marea Unire de la Alba Iulia, din 1 Decembrie 1918, Ungaria Sovietică împreună cu Rusia condusă de alogenul Vladimir Ilici Lenin au pornit un război pentru cucerirea Ardealului. În fața acestui pericol, batalioanele române au trecut Carpații și au înfrânt trupele ungurești și rusești, în doar câteva luni. Apoi, Armata Română și-a continuat drumul victorios până la Budapesta. În ziua de 4 august 1919,  un grup de soldați români au pus pe Parlamentul Ungariei o pereche de opinci și drapelul României Mari.

          Armata Română a dat dovadă de omenie și i-a salvat de la foamete pe locuitorii Budapestei.

          La Budapesta, soția unui fost ministru de Interne al Ungariei, născută la Oradea, a predat conducătorilor Armatei Române o carte secretă a Guvernului ungar vizând maghiarizarea rapidă a tot ce este românesc în Ardeal. Cartea a fost predată și există la Academia Română, dar aceasta a refuzat, timp de 100 de ani, să o traducă, să o facă cunoscută autorităților Statului Român și să o publice pentru a ajunge să fie citită de foarte mulți români.

          La solicitarea Marilor Puteri, conducătorii României Mari au hotărât retragerea Armatei Române din Ungaria.

          În mod firesc, în Ungaria nu a fost sărbătorită și nici mediatizată ziua de 4 august, data ocupării Budapestei de către Armata Română.

          În mod nefiresc, în România nu a fost marcat Centenarul ocupării Budapestei! Autoritățile Statului Român, în frunte cu Președintele Klaus Werner Iohannis, au trecut sub tăcere această dată istorică și nu au organizat acțiuni ale Armatei Române și nici manifestări publice pentru sărbătorirea acestui eveniment și pentru omagierea ofițerilor și soldaților români care au luptat pentru eliberarea Ardealului și ocuparea Ungariei, inclusiv a Budapestei.

          Conducătorii partidelor politice parlamentare și candidații lor la alegerile prezidențiale din 10 noiembrie a.c. au tăcut de frica U.D.M.R. și au refuzat să abordeze tema Centenarului ocupării Budapestei de către Armata Română!

          Partidul România Noastră elogiază ARMATA ROMÂNĂ, aduce un omagiu și cinstește memoria Eroilor Români căzuți în anul 1919 pentru eliberarea Ardealului și ocuparea Budapestei.

           DUMNEZEU SĂ-I ODIHNEASCĂ ÎN PACE! VEȘNICA LOR POMENIRE!

Dr.Gheorghe Funar

 Cluj-Napoca,

4 august t 2019

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *