default-logo

Jurnaliștii locali într-o lume politică post-adevăr

Caracterizările înșelătoare au făcut întotdeauna parte din lumea politică. Azi, jurnaliștii activează într-o lume politică post-adevăr.

Reporterii care cer responsabilitate sunt exact ceea ce opinia publică are nevoie chiar acum.

Publicațiile au oferit o casă reporterilor de investigație, înarmându-i cu cunoștințele necesare pentru a recunoaște declarațiile înșelătoare și cu abilitatea de a le demasca. Aceasta este o componentă critică a unei democrații funcționale. „Cine va fi acolo pentru a-i trage la răspundere pe aleși și candidați, dacă nu jurnaliştii locali? Deși declarațiile înșelătoare și omisiunile din postările politice nu reprezintă o amenințare echivalentă cu minciunile electorale și manipulările, ele sunt totuși dăunătoare pentru încrederea publicului. În absența activității de investigație și a reportajelor oferite de jurnaliști, probabil că ar rămâne necontestate. Iar necontestările au obiceiul de a deveni fapte eronate pentru mult prea mulți oameni”, scrie Mario Nicolais, pentru coloradosun.com.

Și în viitor vor exista o mulțime de declarații înșelătoare emise din toate părțile. Cel mai bun mod de a le evita este urmărirea reporterilor locali. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

 

 

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*