◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro24.04.2024

România debutează cu Muntenegru în Liga Națiunilor. Visul lui Contra de a-i depăși pe Hagi, Boloni și Lucescu

România debutează cu Muntenegru în Liga Națiunilor. Visul lui Contra de a-i depăși pe Hagi, Boloni și Lucescu

Naționala de fotbal a României va întâlni Muntenegru pe 7 septembrie 2018, ora 21:45, la Ploiești, în primul meci din Liga Națiunilor, noua competiție organizată de UEFA. În Grupa a 4-a din Seria C, în afara celor doua echipe, vor mai evolua Serbia și Lituania.

Cosmin Contra, care a preluat banca tehnică a reprezentativei tricolore de la Christoph Daum, pe 17 septembrie 2017, a venit cu un suflu nou, obținând 6 victorii, 1 egal și doar 1 înfrângere în cele 8 partide disputate în ultimele 12 luni.

România, în mandatul lui Contra, a urcat în clasamentul mondial întocmit de către FIFA de pe locul 41, de acum un an, pe poziția 28 în prezent, cea mai bună clasare din 2016.

Tricolorii pornesc o nouă campanie de calificare, de astă-dată pentru Euro 2020, după ratarea accesului la Mondialul din Rusia. Echipa națională vine după câteva rezultate remarcabile: 2-0 cu Turcia lui Mircea Lucescu, 1-0 cu Suedia și 3-2 cu Chile, ultimele două participante la World Cup 2018.

Contra are câteva atuuri în mânecă, pentru a spera la turneul final european de peste doi ani. I-a redat încrederea lui Stanciu, l-a adus pe Budescu, un jucător de talent, îl are la dispoziție pe Răzvan Marin, cel mai bun stranier în sezonul trecut.

În apărare, se bazează pe fotbaliști cu mare experiență, precum Chiricheș, chiar dacă nu este titular la Napoli, Săpunaru, care a avut un an bun în Turcia, sub bagheta lui Șumudică, dar și pe tineri valoroși, cum ar fi Bălașa, Băluță sau Manea.

Apetitul pentru gol a revenit în era Contra, România marcând 10 goluri în ultimele 6 partide amicale. Acum, Keșeru trebuie să spargă ghinionul la națională, Țucudean să confirme, iar Rotariu să vină cu un plus de tinerețe.

O victorie cu Muntenegru ar aduce multă încredere tricolorilor pentru următorul meci, cu Serbia care se va disputa pe 10 septembrie, la Belgrad.

Contra își poate împlini un vis, acela de a califica România la Euro 2020 în calitate de antrenor, după ce a jucat la turneul final de pe bătrânul continent și ca jucător, în 2000 și 2008. Iar acest lucru l-ar situa peste Hagi, Ladislau Boloni și Răzvan Lucescu pe banca naționalei de fotbal.

George Titus Albulescu/UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *