◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

4 octombrie – Ziua Mondială a Animalelor

Ziua Mondială a Animalelor este o zi internațională de acțiune pentru drepturile animalelor și bunăstarea lor sărbătorită în fiecare an pe 4 octombrie, zi de sărbătoare a Sfântului Francisc de Assisi, patronul spiritual al animalelor. (Wikipedia)

În fiecare an, pe data de 4 octombrie sărbătorim ziua internațională a animalelor, World Animal Day. Inițiată în anul 1931, ziua mondială a animalelor are scopul de a promova drepturile, dar și bunăstarea tuturor animalelor, sălbatice, domestice, cu stăpân sau fără. Citește care este istoria zilei, dar și cui i-a aparținut ideea de a înființa această zi.
Ziua internațională a animalelor – istoria unei zile de acțiune pentru drepturile animalelor Scriitorul publicist german Heinrich Zimmermann, apărător înfocat al drepturilor animalelor, a avut inițiativa de a înființa această zi, ziua mondială a animalelor. Prima ediție a sărbătorii a fost gândită pentru data de 24 martie 1925 și consta în organizarea mai multor expoziții și discursuri găzduite de Palatul Sportului din Berlin. Evenimentul a strâns peste 5.000 de participanți și a fost programat pentru data de 4 octombrie, dar nu s-a găsit un spațiu suficient de încăpător disponibil. Aceeași situația a rămas până în anul 1929, atunci când, în premieră, ziua internațională a animalelor a fost stabilită pe data de 4 octombrie.
După acest eveniment, la scurt timp ideea lui Zimmermann de a promova drepturile animalelor a început să fie acceptată și promovată și în afara granițelor Germaniei, mai ales în Elveția, Austria și Cehoslovacia. Ziua Internațională a animalelor a devenit în mod oficial zi mondială dedicată drepturilor animalelor începând cu luna mai 1931, atunci când inițiativa a fost adoptată în cadrul Congresului Internațional pentru protecția animalelor, desfășurat în Florența.
4 Octombrie – sărbătoarea Sfântului Francisc de Assisi Francisc de Assisi este fondator al ordinului Franciscan și protector ceresc al mediului și implicit animalelor. Data de 4 octombrie reprezintă și sărbătoarea Sfântului care, conform legendei, avea puterea de a învăța și dojeni animalele, ba chiar de a îmblânzi lupii doar cu vorbă bună. Francisc de Assisi a murit la data de 4 octombrie 1226.

libertatea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *