◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Covid-19| Apel susținut de 300 de cercetători: „Opriți testarea în masă! Este o farsă, toată lumea o știe!”

Sursa: France 3

 

Pe 10 septembrie, 35 de specialisti semnau un prim articol „Nu vrem să fim conduși de frică”. Doctorul Fouché era unul dintre ei.

17 zile mai târziu, sunt aproape 300 de personalități: „Este urgent să se schimbe strategia de sănătate în fața Covid-19”.

Louis Fouché, anestezist-medic la secția de reanimare de la Hôpital de la Conception din Marsilia (AP-HM) este din nou în fruntea semnatarilor acestei scrisori publicate de Médiapart.

Personalități extrem de mediatice, precum prof. Jean-François Toussaint, prof. Christian Perronne, epidemiologul Laurent Toubiana sau filosoful André Comte-Sponville, cărora li se alătură alți profesioniști din domeniul sănătății, cercetători și universitari.

Purtătorul de cuvânt al grupului « Pentru o politică sănătoasă echitabilă și proporțională” care reunește 400 de medici, cercetători și cetățeni, dr. Fouché denunță „măsuri disproporționate”.

« Menținem frica și asta ne deranjează », dr. Louis Fouché anestezist-resuscitator

Pe 23 septembrie, ministrul Sănătății a anunțat închiderea barurilor, restaurantelor și sălilor de sport din metropola Aix-Marseille pe baza datelor privind circulația virusului. Pentru doctorul Fouché, Covidul maschează „eșecurile sistemului spitalicesc”.

„Da, există presiune asupra spitalelor, asupra numărului de medici, paturi etc. explică el, dar această situație nu este nouă, este legată de o investiție insuficientă în spitalele publice în ultimii cincisprezece ani, pentru a promova sectorul privat”.

„Spitalele sunt în tensiune din cauza Covidului? Eu spun că nu”, adaugă el. „Realitatea este că a avut loc un deces de Covid în Marsilia în acest weekend (27 la toată Franța), în timp ce există, în medie, 1.700 de decese pe zi în Franța – 450 de decese cauzate de boli cardiovasculare, 430 de cancer, 110 de boli respiratorii, 27 sinucideri, 11 accidente rutiere. E disproporţionat”.

Statistici versus statistici

„Din cei șase pacienți care au fost resuscitați la mine în spital în ultimele zile, trei au avut test Covid pozitiv și au fost incluși în statisticile Covid. Dar, de fapt, erau bolnavi de altceva… șoc septic în urma unei pneumonii cu bacil piocianic, edem acut de palamn, limfom în timpul inducerii chimioterapiei… „, explică el.

„Facem cifrele să spună lucruri care nu sunt adevărate. Îi facem pe acești oameni testați pozitiv să spună că sunt toți bolnavi de Covid, dar acest lucru nu este nu este adevărat. Și nu pot să cred că suntem singurii în acest caz. Înseamnă că aproximativ 30% dintre pacienți nu sunt bolnavi de Covid, de fapt.”.

Este șantajul resurselor

„Când ministrul vine la Marsilia, de ce vine? Practic, vine să dea bani pentru a continua narațiunea fricii și vine să facă un fel de șantaj când spune „Eu hrănesc spitalul public numai dacă faceți ceea ce vă spun, fără discuții”. Iar oamenii se supun pentru a menține instituția pe linia de plutire și a continua să trateze oamenii”.

Louis Fouché nu neagă creșterea numărului de cazuri pozitive. Dar, spune el, se datorează faptului că „vedem ceea ce ne-am interzis să vedem în martie, printr-o politică de teste care nu era adecvată la acea vreme”.

Amenințarea cu izolarea

Este necesar să se oprească organizarea acestor teste în masă și să se limiteze la testele pe bază de prescripție medicală „atunci când exista o suspiciune, după ce a fost consultat de un medic”, crede Fouché.

« Nu puteți controla o boală virală, este o iluzie. »

Amenințarea cu izolarea este o modalitate de „a prelua controlul asupra oamenilor prin amenințare”. „Se combate orice contestație, este tiranică, antidemocratică și nu este proporțională cu riscurile acestei epidemii Covid”, afirmă el.

Potrivit dr. Fouché, restricțiile impuse fac remediul mai rău decât boala.

Efecte secundare devastatoare

„Înlăturăm legătura socială, o rupem”.

„Trebuie să îi protejăm pe cei mai fragili și nu prin politica actuală de sănătate îi protejăm, dimpotrivă. Ar trebui să oprim purtarea măștilor în școli, să oprim purtarea măștilor afară, să înceteze testarea masivă, pentru că totul este o farsă și toată lumea o știe”.

Urgența, spune el, „este să îi protejăm pe cei mai fragili, adică să le oferim mijloace de prevenție oamenilor care se tem, persoanelor care au imunosupresie severă, celor care sunt hipertensivi, obezi, diabetici sau cu comorbidități severe, celor care fac forme grave. Trebuie să le oferim măști FFP2 și nu să îi liniștim în mod fals cu o mască chirurgicală care nu îi protejează. Si să lăsăm virusul să circule pentru a avea loc imunitatea de grup.”.

Laure Farnault, hematolog-imunolog în Marsilia, împărtășește această analiză. De asemenea, ea a semnat platforma. Ea dorește să sublinieze că își exprimă punctul personal de vedere și nu vorbește în numele instituției.

„În post-izolare în secția mea de hematologie, am văzut pacienți sosind cu diagnostice pe care nu le-am mai văzut până acum, toți au rămas închiși în case trei luni și au crezut că în lume nu există nu exista decât Covid.

« Cu toții am uitat că poți muri de un accident vascular cerebral, un atac de cord, cancer metastatic, o mulțime de alte lucruri… umanitatea și-a pierdut mințile », spune Laure Farnault hematolog-imunolog

„Acești oameni și-au pierdut într-adevăr șansele de supraviețuire odată cu izolarea, chiar am văzut multe cazuri din acestea.”

Laure Farnault avertizează, de asemenea, împotriva statisticilor oficiale care nu reflectă realitatea pacienților și deceselor Covid.

„A venit un tânăr de 23 de ani în șoc septic, avea un test PCR Covid pozitiv. Dacă ar fi murit, am fi spus că „a murit de Covid”, dar el a avut leucemie, șoc septic, piocianic”.

„Dar, autoritățile sanitare ar spune că a existat un tânăr în terapie intensivă care a avut Covid… totul este o mascaradă”.

„Nu spun că nu există o problemă de sănătate, subliniază ea, există într-adevăr o problemă de sănătate, dar responsabilitatea  =gestionării revine medicilor și grupurilor de spitale, nu artiștilor, restaurantelor, tinerilor care ies, elevilor de liceu… „.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *