◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Ajutoarele de încălzire: 14 pagini, 25 de documente atașate, 75 de coloane, 500 câmpuri de date de completat

De la 1 noiembrie, cinci milioane de români pot aplica pentru ajutoarele de încălzire, dar e greu de estimat cîți dintre aceștia chiar vor reuși să o facă. Asta pentru că birocrația a fost concepută parcă specială pentru a bloca respectivele ajutoare.
Deputatul PSD Nicu Macovei a făcut un experiment, încercînd să completeze o asemenea solicitare, dar a clacat după o oră.

”De la 1 noiembrie, aceştia trebuie să completeze un document de 14 pagini pentru a primi ajutoarele de încălzire! Am făcut personal o probă cu acest document. Sunt peste 500 de câmpuri de date personale ce trebuie completate! Pe lângă date care ţin de identitate, liberalii, prin vocea doamnei Turcan, cer românilor să treacă într-un tabel de două pagini informaţii legate de „mazăre, fasole de câmp şi lupin dulce” obţinute la hectar sau câţi „iepuri, femele pentru prăsilă” sunt deţinuţi în gospodărie. În total, românul are 75 de coloane de completat!
Mai departe, la finalul documentului, se solicită scrierea denumirii exacte a 25 de documente ce trebuie ataşate! Multe dintre acestea sunt „adeverinţe eliberate de administraţia financiară”. Adică, tradus, drumuri, alte cereri completate, dosare cu şină, taxe plătite pentru eliberare de adeverinţe!
Eu m-am oprit la acest punct. Până aici, am avut nevoie de aproape o oră în care să trec cu pixul fiecare informaţie solicitată, să caut prin actele personale datele, să îmi sun neamurile să le întreb cât porumb au reuşit să strângă în acest an de pe câmp şi să numere animalele din gospodărie” afirmă deputatul într-o declarație parlamentară.

”Documentul propus în normele metodologice pentru aplicarea legii prin care se vor acorda ajutoarele de încălzire este o mizerie! Şi sunt doar două explicaţii care nu se exclud una pe cealaltă. Fie a fost realizat de persoane care nu au nicio legătură cu realitatea, fie este o mârşăvie pusă la punct astfel încât românii să nu beneficieze de ajutor” acuză Macovei. (B.T.I.)

 

inpolitics.ro

Un comentariu pentru “Ajutoarele de încălzire: 14 pagini, 25 de documente atașate, 75 de coloane, 500 câmpuri de date de completat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *