◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Noutăți editoriale !

Luceafărul din vale: Un univers de cultură și literatură !
Pe la finele lunii ianuarie anului recent mă telefonează bunul meu confrate de condei, sânge și idei, cunoscutul poet, publicist, antologator și editor român, Puiu Răducan, ca să-mi propună să colaborez și cu proaspăta revistă de cultură, literatură și artă Luceafărul din vale. I-am mulțumit prietenului pentru propunere și chiar în aceeași zi m-am familiarizat cu conținutul revistei, ca să mă conving că în țara românească a fost editată cu adevărat o publicație mult așteptată de către cititorul setos de frumosul de pe lume: cultură, artă și literatură. Fără doar și poate c-am selectat cele mai reușite epigrame ca să le trimit în adresa redacției recomandată. În numărul 2 din februarie mi-am și văzut pagina cu epigramele mele publicate. Din aceeași lună colaborarea mea cu revista Luceafărul din vale a devenit deja tradițională, ca să trimit în adresa ei versuri, aforisme, epigrame și chiar poezii nipone, fiindu-mi publicate în fiecare număr consecutiv. Dar s-o luăm de la început: în țară se editează foarte și foarte multe reviste de profil cultural-literar și s-ar părea că la ce bun mai trebuie editată o nouă revistă. Să recunoaștem că pentru un editor este foarte riscant să vii în fața cititorului cu o nouă publicație când chioșcurile sunt inundate cu fel de fel de ziare și reviste. Ca să uimești cititorul cu ceva original, neobișnuit trebuie să analizezi, să sintetizezi și să selectezi gusturile omului pentru a-l intriga și captiva în mrejele publicitare, lucru destul de anevoios și plictisitor. Fondatoarei, redactorului șef și editoarei revistei Luceafărul din vale, Kessy Ellys Nycollas, i-a reușit de minune această povară ca să-și vadă portofelul reacției plin cu articole de valoare de toate genurile literare, de cultură și artă, de istorie, pictură și iconografie. Scriitorii, istoricii, pictorii, oameni de știință și cultură se văd onorați să-și vadă creațiile lor publicate în prestigioasa revistă Luceafărul din vale. Distinsa doamnă al scrisului românesc, poeta Kessy Ellys Nicollas de la bun început a crezut și în puterile și posibilitățile sale proprii și în cele ale autorilor fideli revistei, lucru consemnat de dumneaei chiar în prima rubrică editorială,… Doar uniți se poate învinge…, iar în anul care abia a început, încep să apară soluții legate de problemele care nu ne dau pace și liniște… însă cheia reușitei este interacționarea cu grupul”, cuvinte divine ca un îndemn spiritual pentru orice om creativ.
Ca să editezi o revistă color, bogată în articole literare și publicistică, grafică și desene atractive trebuie să depui nu numai o muncă sisifică, dar și să dispui de calități profesioniste în domeniul editorial, să fii și un bun manager, capacități pe care le întrunește pe bune redactorul șef Kessy Ellys Nicollas, reușind să-și formeze o echipă de colaboratori destoinici publicației pe care cu onoare o diriguiește. Merită a fi menționați și autorii care formează echipa pe care și-a dorit-o chiar de la începuturi redactorul șef: Angela Burtea, Dinica Cristian Ovidiu, Nicolae Nistor, Andreea Văduva, Dan Salapa, Puiu Raducan, Val Răzeşu, Valentin David, Stelian Ologu, Violetta Petre, Corina Dașoveanu, Cornelia Dița, Mugurel Puscas, I.D.Sicore, Maria Corini, Roberta Sandra Pilipauțeanu, Ala Mârza-Turbal, Loreta Toader, Gabriel Feresuaru, Mihail Coanda, Carmen Pinte, Măriuca Miriam, Alla Munteanu, Doinita Nan, Nely Bădica, Aura Dan, Constantin Geantă, Cristina Cristea, Liviu Brezeanu, Adrian Pavel Tarcius, Drăgan Agafia, Iulia Pârvu, Lili Lazăr, Octavian Sergiu Ciurtin, Radu Botiș, Radu Iorgulescu, Valeria Moroșanu, Viorel Gongu, Virginia Pârvu, Alina Carmen Pușcaș, Daniela Nicoleta Gordon, Andrada Hurmuzache, Florin Golban, Irina Alexandrescu, Theia Presadă, Aneta Pioară, Anca David, Ruta Rodica Rita, Katalin Cadar, Ioan Peia, Daniel Barbu, Ciobanu Alexandru Eusebiu și mulți alții care trimit versuri, proză, aforisme și poeme nipone nu numai din Țara Românească, dar și din Germania, Italia, Irlanda și Republica Moldova.
Recent am primit și numărul de rând, 9 al revistei Luceafărul din vale ca să mă conving de bogăția și diversitatea ei cultural literară. Scriitorul Val Răzeșu vine cu editorialul De ce scriem, pentru cine scriem; Ioan Peia, Theia Presadă, Carmen Pinte, Doinița Nan, Viorel Gongu, Andreea Văduva, Adrian Păcurar Tarcius, subsemnatul, Daniel Barbu, Loreta Toader, Ovidiu-Cristian Dinică, Ruta Rodica Rita, Katalin Cadar, Cornelia Diță, Anca-Maria David, Mugurel Pușcaș, Constantin Geantă, Măriuca Miriam, Mărioara Nedea, Emanoil Paul Amuzescu, Maria Bogdan, Alina Carmen Pușcaș, K.E. Nycollas și Mihail Coandă sun prezenți cu poezii, iar proza și publicistica este semnată de către Kessy Ellys Nycollas, Florin Golban, Maria Tomiță Corini, Felician Pop, Virginia Pârvu, Angela Burtea, Radu Botiș și Aurelia Gușanu. Cititorul vor fi interesați să admire diverse pânze în ulei și grafică originală, citate divine și ale unor personalități celebre, curiozități enciclopedice și multe altele ce fac revista mai interesantă și mai captivantă.
Revista Luceafărul din vale, editată sub oblăduirea scriitoarei Kessy Ellys Nicollas la Râmnicu Vâlcea, în curând va împlini un an de când și-a luat zborul, Să-i dorim un zbor liniștit cu cititori fideli pe care-i merită cu siguranță!

Ion Cuzuioc,
Scriitor și publicist / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *