◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Purtătorul de cuvânt al Ambasadei Chinei în România răspunde la întrebările reporterilor despre 5G

Mesaj de la Ambasada Chinei în România

Î: Recent, unul dintre liderii români a declarat într-un interviu că compania Huawei nu va putea participa la construcția 5G din România. Care este părerea ambasadei?
R: Am remarcat observații relevante și suntem extrem de îngrijorați de acestea. Orientarea politicilor a unei țări în ceea ce privește 5G reflectă faptul dacă aceasta poate garanta securitatea investițiilor străine și poate crea un mediu de afaceri deschis, echitabil, corect și nediscriminatoriu, care este un indicator important pentru imaginea sa internațională și mediul de investiții.
De-a lungul anilor, Huawei și alte companii chineze de tehnologie avansată au participat activ la construcția infrastructurii informaționale din România, contribuind pozitiv la dezvoltarea economică și socială a României precum și la progresul științific și tehnologic. Nu a existat niciun incident de securitate cibernetică care să reprezinte o amenințare la adresa securității naționale.
Ne opunem ferm abuzului conceptului de „securitate națională”, în absența unei baze de fapt și a unor dovezi concludente, încălcându-se regulile pieței și principiul concurenței loiale, în scopul excluderii anumitelor companii din anumite țări și se blochează artificial cooperarea științifică și tehnologică.
Securitatea cibernetică este o preocupare comună a tuturor țărilor. Suntem dispuși să lucrăm cu alte țări pentru a sprijini mecanismul și cadrul internațional universal reprezentativ și autoritar bazat pe conceptul de securitate cibernetică deschisă și cooperantă, printr-un proces multilateral transparent și inclusiv, să discutăm și formulăm standarde și reguli de securitate ale rețelei 5G. Ar trebui să stabilim un sistem de încredere reciprocă și recunoaștere reciprocă pentru evaluare și certificare, să promovăm în comun cooperarea globală în domeniul securității datelor, astfel încât tehnologia informației sigure, fiabile și de înaltă calitate să poată oferi un nou impuls pentru redresarea economică globală și o viață mai bună pentru oamenii din toate țările.
Sperăm că părțile relevante din România vor susține principiile economiei de piață și ale concurenței loiale, vor respecta regulile economice și comerciale internaționale, vor folosi faptele și știința drept criterii de bază și vor lua în mod independent deciziile obiective și corecte, să ofere un mediu de afaceri deschis, echitabil, corect și nediscriminatoriu pentru companiile străine din România, inclusiv companiile chineze, și vor proteja în mod eficient drepturile și interesele legitime ale companiilor chineze.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *