◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Adio, Doru Dinu Glăvan – Mesaje de la Octavian Ticu și Eugen Doga

Anul 2021 mi-a mai luat un prieten. Şi tot de COVID. Doru Dinu Glăvan era Preşedintele Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România la al treilea mandat. Când a acceptat să facem lansarea Istoriei Românilor de la Est de Prut la UZPR, m-a întâlnit cu un zâmbet misterios, care intuiam că ascunde ceva. Mi-a spus că îmi cunoaşte toată cariera de boxer profesionist, pentru că mi-a urmărit activitatea sportivă de la JO Atlanta (1996). Un cronicar sportiv de excepție, un aristocrat al jurnalismului şi un om de o bunătate excepțională.
Dezbaterea publică ”23 august 1939 între trecut și actualitate”, organizată de UZPR la Hanul lui Manuc pe 16 septembrie 2021, a fost ultimul eveniment pe care l-am făcut împreună pe lumea asta.
Mulțumim prietene pentru tot ce ai dat sportului românesc, jurnalismului şi basarabenilor, față de care ai avut o afecțiune aparte. Adio

doru dinu glavan, adio, Octavian Ticu, președintele PUN

Cu profundă durere în suflet am primit această tristă veste despre sfârșitul frumoasei și bogate vieți al Omului, Prietenului, Marelui spirit al culturii românești Doru Dinu Glăvan, care a pus Harul său primit de la Dumnezeu în slujba Lumii pe care o iubea și cu ajutorul cuvântului fierbinte depunea toate eforturile pentru a o face mai bună, mai frumoasă, mai pașnică. El a fost mereu prezent în viața a multor oameni pe care îi ținea aproape de suflet, îi susținea, îi încuraja. Îi vom simți lipsa, lipsa vocii sale călduroase cât vom trăi. Îl vom ține în sufletele noastre îndoliate, a celor de peste Prut, pe care ne-a primit de fiecare dată cu toată dragostea de neam, de frate, cu Dor, ce ne unește și care ne ține sub cerul acesta veșnic.
Dumnezeu să-l primească în Împărăția Sa și Să-l odihnească în pace.

Eugen Doga

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *