default-logo

In memoriam Doru Dinu Glăvan, cu recunoștință și neuitare…

Ce aș putea să mai spun într-un astfel de moment despre Doru Dinu Glăvan?

Înainte de toate, un om remarcabil, cu suflet mare, în care au încăput mai toți membri UZPR, pe care i-a îndrăgit și i-a apropiat deopotrivă, reușind să creeze o uniune națională, o adevărată și activă breaslă a jurnaliștilor, căreia i-a dedicat întreaga și neobosita sa activitate. Până în ultima  clipă a vieții sale…

A fost o voce distinctă, cu o prestanță de necontestat în toate acțiunile și evenimentele pe care le-a inițiat, organizat și coordonat alături de colegii din conducerea centrală și a filialelor din țară.

Doru Dinu Glăvan a fost și un promotor al culturii și spiritualității românești, al tinerelor valori, pe care le-a susținut în permanență, așa cum a susținut perfecționarea activităților și deontologia demersului publicistic, ca și principiul apărării și garantării libertății presei, a statutului socio-profesional și a drepturilor slujitorilor în ale cuvântului scris.

L-am cunoscut și am colaborat nespus de bine cu președintele Doru Dinu Glăvan, care întotdeauna a avut o largă deschidere față de proiectele propuse în cadrul Uniunii și față de oricine i-a călcat vreodată pragul. Îmi aduc și-acum aminte că printre ultimele noastre convorbiri legate de materialele care urmau să fie postate pe site-ul UZPR, a venit vorba și despre un proiect, pe care l-am propus cu ceva timp în urmă și care urma să se materializeze într-o întâlnire a jurnaliștilor din România și de pretutindeni, programată pentru anul viitor, împreună cu Filiala UZPR-Bacău. Iar destinația aleasă era Slănic-Moldova, minunatul colț de rai al Moldovei, al României…

Poate că ar trebui să ținem cont de acest proiect, pe care să i-l dedicăm și care să îi poarte numele…

Regret enorm dispariția sa, faptul că a trebuit să folosesc în rândurile de mai sus timpul trecut și nu cel prezent…

Întru memoria și veșnica sa pomenire, cu mulțumiri și recunoștință pentru atât de multe bune făcute… Drum lin în Împărăţia lui Dumnezeu, dragă camarade, Doru Dinu Glăvan!

Condoleanțe familiei îndurerate!

Romulus-Dan Busnea / UZPR

 

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.