default-logo

Greenpeace: Plasticul nou face concurență directă celui reciclat

Ratele de reciclare a plasticului sunt în scădere iar producția crește, conform unui raport Greenpeace SUA, care consideră afirmațiile industriei cum că ar fi abordat o economie circulară eficientă drept „ficțiune”.
Intitulat „Circular Claims Fall Flat Again”, studiul a constatat că din 51 milioane de tone de deșeuri de plastic generate de gospodăriile americane în 2021, doar 2,4 milioane de tone au fost reciclate – aproximativ cinci procente. După ce a atins un vârf în 2014, la 10%, tendința a fost în scădere, mai ales că China a încetat să accepte deșeurile de plastic din Occident în 2018. Producția de plastic nereciclat, crește rapid, pe măsură ce industria petrochimică se extinde, reducând costurile
Conform documentului Greenpeace SUA, doar două tipuri de plastic sunt acceptate pe scară largă în cele 375 de unități de recuperare a materialelor din țară. „Noul plastic concurează direct cu plasticul reciclat și este mult mai ieftin de produs – și de calitate superioară”, se spune în raport.
Între timp, India, care a interzis recent 19 articole din plastic de unică folosință, Austria și-a stabilit obiective de reutilizare de 25% până în 2025 și de cel puțin 30% până în 2030 pentru ambalajele pentru băuturi, Portugalia a stabilit obiectivul de 30% până în 2030, iar Chile se îndreaptă spre eliminarea treptată a tacâmurilor de unică folosință și impune sticle reîncărcabile. (redacția UZPR)
Foto: Wikipedia

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*