default-logo

Ion D. Șirna, lansarea cărților „Catrene antistres” și „Întoarcerea lui Prometeu”, Iuliana-Carmen Pîrvu, vernisajul Expoziției „ArtTERAPIE în pandemie”

Joi, 3 noiembrie 2022, ora 14, Sala de lectură „Nichita Stănescu” a Bibliotecii Județene „Nicolae Iorga”, din Ploiești a fost gazda unei duble activități culturale: lansarea cărților „Catrene antistres” și „Întoarcerea lui Prometeu” ale poetului Ion D. Șirna și vernisajul Expoziției de pictură „ArtTERAPIE în pandemie” a Iulianei-Camelia Pîrvu.
Programul activității a fost prezentat de doamna Mihaela Radu, directorul Bibliotecii Județene „Nicolae Iorga” Ploiești.
Iuliana-Camelia Pîrvu este bibliotecar la Biblioteca din comuna Șirna, județul Prahova.
A avut de mică pasiunea de a picta pe care și-o împlinește în timpul liber.
Expoziția de la Ploiești cuprinde 106 lucrări create în pandemie pentru fiicele ei, cărora le-a promis că le va dărui zilnic câte un tablou, după ce i-au reproșat că oferă altora tot ceea ce pictează.
Pentru ea florile create reprezintă zâmbetul lui Dumnezeu, au un mesaj luminos, de prietenie și dragoste și este recunoscătoare tuturor celor care i-au fost și îi sunt alături: familie, vecini, prieteni.
Ion Dumitru, pseudonim Ion D. Șirna (n. 7.08.1935), autorul celor două cărți lansate, este profesor de limba română și poet, fost metodist la Casa Corpului Didactic Prahova și fost inspector școlar.
A debutat ca poet, în anul 1963, în revista „Luceafărul”. A avut o prodigioasă activitate publicistică, mai ales, după 1990. Printre volumele publicate pot fi amintite: „Port în echinocțiu”, „Alfabetul Limbii române în versuri”, „Matematică și poezie”, „Monografia comunei Șirna”, „Monografia învățământului ploieștean”etc. Este fondatorul revistei „Fântâna din Șirna”.
Cărțile „Catrene antistres” și „Întoarcerea lui Prometeu”au apărut, recent la Editura Karta – Graphic, din Ploiești cu o grafie ireproșabilă.
Autorul le-a făcut o succintă prezentare și din poeziile cuprinse în ele au citit/recitat el însuși, profesorul Nelu Stan și epigramistul Constantin Tudorache.
Aprecieri la adresa profesorului și poetului Ion D. Șirna (Ion Dumitru) a făcut și Olimpia Popescu, fost inspector școlar.
Activitatea s-a încheiat cu o sesiune de autografe.

Elena TRIFAN/UZPR

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*