default-logo

Misiunea OSCE din Muntenegru susține pregătirea studenților la Jurnalism

Misiunea OSCE în Muntenegru a prezentat seturi de echipamente mobile de jurnalism Departamentului de Studii Media și Jurnalism al Facultății de Științe Politice, Universitatea din Muntenegru. Un curs de formare pentru studenții în jurnalism, care se va derula în această lună, va folosi donația.

Echipamentul a cuprins smartphone-uri cu standuri, truse mobile de interviu cu microfoane, kituri trepied și suplimente tehnice corespunzătoare pentru utilizarea eficientă a echipamentului. O sesiune ulterioară de instruire care utilizează echipamentul donat se va concentra pe consolidarea și modernizarea tehnicilor de raportare și editare ale studenților și a abilităților lor digitale. Accentul va fi pus pe dezvoltarea abilităților și capacităților de raportare cross-media pentru povestirea multimedia.

Cu echipamentul mobil de jurnalism colectat și sesiunile de formare care urmează, tinerii jurnaliști vor putea să realizeze interviuri, să filmeze și să editeze materiale video pe același dispozitiv, să producă știri rapid și ușor, păstrând în același timp calitatea producției.

Dominique Waag, șeful misiunii, a declarat că evoluția rapidă a tehnologiei s-a reflectat pe scară largă și pe piața mass-media, creând o cerere mare pentru reportaje de știri mai flexibile, mai rapide și la fața locului.

În cadrul cooperării anterioare cu Facultatea de Științe Politice în anii 2020 și 2021, Misiunea a pus la dispoziție Departamentului de Studii Media și Jurnalism diverse echipamente tehnice, organizând și cursuri de instruire privind utilizarea acestora. De asemenea, a organizat ateliere intensive privind ciclurile de management de proiect pentru personalul academic. Potrivit osce.org, misiunea va continua să sprijine acest departament cu activități menite să consolideze predarea practică a jurnalismului la Universitatea din Muntenegru. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*