◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro18.04.2024

Marea Britanie pregătește o lege „care va forța companiile de tehnologie să-și curețe site-urile”

Nadine Dorries, secretar britanic pentru Sectorul Digital, Cultură, Mass-media și Sport, face un apel la public să cumpere ziare și să viziteze site-uri de știri, în încercarea de a sprijini presa britanică și pentru a se informa corect.
Într-un articol scris pentru campania anuală „Journalism Matters”, Dorries subliniază sprijinul Guvernului acordat industriei editoriale, inclusiv o campanie de informare publică de 35 de milioane de lire sterline în timpul pandemiei, precum și o reducere extinsă a tarifelor de afaceri pentru birourile de ziare locale din Anglia.
Comentând cu privire la creșterea valului știrilor false și a „tehnologiei mari”, Dorries
A spus: „Am introdus o lege inovatoare privind siguranța online, care ne va face una dintre primele țări din lume care va forța companiile de tehnologie să-și curețe site-urile. Dar, esențial pentru jurnaliști, acest proiect de lege va împiedica și firmele de social media să elimine în mod arbitrar conținut de la organizațiile de știri respectate”.
Recent, „The Sun” și „Daily Mail” s-au plâns că articolele lor au fost declasate în mod nedrept de clasamentele de căutare Google. Raportul a explorat acuzația „Mail Online” cu privire la „un abuz de poziție dominantă a Google pe piața de publicitate”.
Proiectul de lege va oferi protecție și scutiri jurnaliștilor, pentru a proteja libertatea de exprimare, sperându-se, de asemenea, să se forțeze platformele de social media să-și controleze site-urile mai eficient.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *