◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

S-a stins din viață unul dintre colegii noștri

S-A STINS DIN VIAŢĂ PROF. DR. ALEXANDRU I. BĂDULESCU

Cu regret anunțăm că decanul de vârstă al Filialei Prahova UZPR, prof. dr. Al. Bădulescu, s-a stins din viață la începutul acestui an.

Începutul de an a adus cu el vestea că una dintre personalitățile vieții culturale prahovene – prof. dr. Alexandru I. Bădulescu – membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România și al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, de numele căruia sunt legate nenumărate proiecte și acțiuni ce au devenit manifestări de tradiție cu caracter național și internațional, a trecut la cele veșnice. Anunțul oficial privind stingerea din viață, pe data de 2 ianuarie 2021, a celui care a fost Alexandru Bădulescu, a fost făcut mai întâi de reprezentanții muzeului căruia chiar acesta i-a pus bazele – Muzeul Memorial ”Paul Constantinescu” din Ploiești, apoi și de către Primăria Ploiești. De altfel, această din urmă instituție, prin intermediul unui ”In memoriam”, a ținut să readucă în atenția ploieștenilor, respectiv a prahovenilor, ce a însemnat Al. I. Bădulescu pentru viața culturală a județului, text pe care îl reproducem integral. ”Pe data de 2 ianuarie 2021, s-a stins din viață prof. Alexandru I. Bădulescu. O remarcabilă personalitate a vieții culturale prahovene, Alexandru Bădulescu a fost cel care a dăruit și s-a dăruit pe sine artei și culturii, nu numai la nivel local, ci și național. Născut în urmă cu peste nouă decenii (20 februarie 1929), Alexandru Bădulescu a fost o remarcabilă personalitate a vieții culturale prahovene, dedicând 70 de ani din viață artei și culturii. Tenace, întreprinzător și extrem de dedicat profesiei sale, acesta a avut inițiative deosebite legate de arta muzicală românească. A fost cel care a pus bazele Muzeului Memorial „Paul Constantinescu” (inaugurat la 20 decembrie 1993), fiind deopotrivă inițiatorul Concursului Internațional de Interpretare care poartă numele celebrului compozitor ploieștean. S-a implicat cu însuflețire în organizarea a nenumărate manifestări artistice de prestigiu, emblematice pentru municipiul Ploiești: Festivalul Internațional de Poezie ”Nichita Stănescu”, Festivalul Internațional de Pian „Lory Wallfish” sau Concursul Internațional de Canto „Eugenia Moldoveanu”. Profesorul Alexandru Bădulescu a fost un orator nelipsit de la manifestările culturale locale, care fascina prin precizia și acuratețea relatării faptelor și întâmplărilor evocate.O adevărată enciclopedie a datelor, numelor, evenimentelor care erau redate sau povestite într-o manieră inconfundabilă. O prezență permanentă la concertele și spectacolele organizate de instituțiile de profil din municipiul Ploiești sau din județul Prahova, dar și un spectator fidel al Festivalului Internațional „George Enescu”. Dincolo de o carieră profesională de excepție, prof. Alexandru Bădulescu a fost omul căruia mulți dintre cei care l-au cunoscut și prețuit îi vor păstra o sinceră și respectuoasă amintire. Municipalitatea ploieșteană, cea care în anul 2002 i-a recunoscut meritele prin decernarea titlului de Cetățean de Onoare al Ploieștiului, îi aduce, la trecerea sa în neființă, un sincer și pios omagiu. Dumnezeu să-l odihnească în pace!” 

Sursa: Ziarul Prahova  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *