◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.04.2024

Marius Copil învinge încă un câștigător de Grand Slam și se califică în optimi la Sofia

Marius Copil a obținut o victorie importantă în primul tur din cadrul turneului de tenis ATP de la Sofia, învingând cu scorul de 3-6, 7-6, 6-4 pe Stan Wawrinka, deținător a trei titluri de Grand Slam, după o oră și 47 de minute.

Românul (nr. 56 ATP, cel mai bun loc din carieră) a ținut ritmul în primul set doar până la 3-2 pentru elvețian, pentru ca apoi adversarul să joace mai exact și să câștige cu 6-3. În manșa a doua, Copil și-a ridicat nivelul de joc și a mers cap la cap cu Wawrinka (nr. 57 ATP, 33 de ani) până la 6-6.

A urmat tie-break-ul, în care jucătorul din România a reușit să se impună cu 7-5. Meciul a intrat în decisiv, iar Marius și-a menținut doza de încredere și a obținut primul ghem pe serviciul triplului câștigător de Grand Slam-uri, la scorul de 1-1.

Copil și-a păstrat avantajul break-ului până la final, reușind să joace un tenis de înalt nivel, cu 6 ași și un procentaj ridicat al primului serviciu de 72%. Wawrinka nu s-a regăsit, iar românul a câștigat setul cu 6-4.

Site-ul oficial al ATP îi laudă evoluția românului, scriind că ”la un an după ce a atins prima sa finala din circuitul ATP la Sofia, Marius Copil s-a întors în capitala Bulgariei, obținând un succes impresionant împotriva lui Wawrinka”.

”Este o mare victorie. Nu am avut un start prea bun de meci. Am avut unele probleme cu serviciul. Dar am câștigat tie-break-ul în setul al 2-lea și am fost norocos să obțin un break în manșa a 3-a și am servit foarte bine la mingea de meci”, a spus jucătorul român de 28 de ani.

Elvețianul a declarat cu fair-play că Marius a meritat victoria. ”El a jucat bine. Uneori pierzi astfel de meciuri disputate. Trebuie să mă antrenez în continuare si să lupt. În seara asta, nu a fost ziua mea”.

Victoria lui Copil contra lui Wawrinka reprezintă al doilea succes în fața unui câștigător de Grand Slam, după sucesul împotriva lui Marin Cilic, obținut în octombrie 2018, în turul al 2-lea al turneului de la Basel.

În optimile de finala de la Sofia, Copil îl va întâlni pe  învingătorul din partida Fernando Verdasco (Spania, nr. 26 ATP) – Alexandar Lazarov (Bulgaria, fără clasament), jucătorul primind un wild-card în calificări.

George Titus Albulescu / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *