default-logo

Defrișări record în pădurea amazoniană

Aproximativ 360 de kilometri pătraţi de pădure tropicală din regiunea amazoniană din Brazilia au dispărut din cauza defrişărilor doar în luna ianuarie a acestui an, informează agenţia DPA. Aceasta este cea mai mare suprafaţă înregistrată în luna ianuarie din 2015, arată Institutul Naţional pentru Cercetări Spaţiale (INPE), citând cifre provizorii. Analiza se bazează pe imagini satelitare, utilizând o evaluare rapidă pentru a examina în timp real modificările la nivelul pădurii.

La conferinţa COP26 privind schimbările climatice, guvernul brazilian a anunţat că va pune capăt defrişărilor ilegale din pădurea tropicală amazoniană până în 2028. Experţii se tem că ultimele date ar putea indica un risc crescut al unui alt an devastator pentru pădurea tropicală amazoniană.

Între august 2020 şi iulie 2021, o suprafaţă de aproximativ 13.235 de kilometri pătraţi a fost defrişată în această regiune, potrivit INPE. Aceasta marchează o creştere de 22% comparativ cu anul precedent şi cea mai mare zonă defrişată după anul 2008.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*