◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

„Gazeta Munteniei”. Anul XX, nr. 377

„Unde nu este lege, acolo nu este libertate!”

 MOTTO: „Prietenul ȋși dǎ seama cǎ ar pǎrea pǎrtinitor ajutȃndu-te și nu te ajutǎ”

                                                                                                                                           N.IORGA

A ieşit de sub tipar nr. 377 al publicaţiei regionale „Gazeta Munteniei”, periodic de informaţie social economică. Din cuprinsul acestei ediţii spicuim: Editorialul intitulat: Pandemia a tăiat pofta cititorului de presă scrisă! – semnat de directorul Florenţ Mocanu, precum şi articole referitoare la: Dâmboviţa: Centru Medical la standarde europene, în localitatea Comișani, Argeșeanca Andreea Panţuroiu, locul I la Campionatele Naționale, Prahova: Au început lucrările la Centrul Social pentru Persoane Vârstnice  din Izvoru, comuna Provița de Sus, Teleorman: A fost inaugurat Centrul Medical de Permanență din comuna Bragadiru, Dâmbovița: Colectarea selectivă a deșeurilor în județ a devenit realitate, Ilfov: Amenajamentul fondului forestier proprietate publică aparținând Ocolului Silvic Brănești, Recensământul Populaţiei şi al Locuinţelor se va desfășura în mai multe etape, Călăraşi: Municipiul va avea pistă de biciclete, Dâmbovița: Sistem de supraveghere video în comuna Produlești, Brăila: Proiecte de infrastructură rutieră prin Programul „Anghel Saligny”, Dâmboviţa: de la începutul anului 2022 și până în prezent, 1964 de persoane au obținut permisul de conducere. Studenții cu dizabilități din România – momentul să spunem stop ignoranței:

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), federația reprezentativă a studenților din România la nivel național și internațional, a lansat   o propunere de Metodologie la nivel național privind serviciile universitare dedicate studenților cu dizabilități și cerințe educaționale speciale.

Tinerii cu dizabilități sunt printre cei pierduți cel mai rapid din sistemul de învățământ formal. Astfel, deși la momentul actual 3,79% din populație are o anumită dizabilitate, raportat la populația studenților procentul scade până la 1,3%. De asemenea, România se află la coada Europei cu privire la numărul de studenți cu probleme de sănătate și dizabilități înmatriculați.  „În ciuda faptului că au trecut peste 15 ani de la adoptarea Legii privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap și peste 10 ani de la adoptarea Legii educației naționale, drepturile conferite studenților cu dizabilități sunt departe de realitate în cvasimajoritatea universităților din țară, în ciuda unor exemple de bună practică existente.

Acest lucru este cauzat într-o măsură importantă și de faptul că nu există politici naționale de încurajare și de sprijinire a integrării studenților cu dizabilități”, spun reprezentanţii ANOSR într-un comunicat transmis  redacției noastre. ANOSR solicită asigurarea în fiecare instituție de învățământ superior a existenței unei structuri administrative (de exemplu Birou) care să fie responsabilă la nivel universitar de integrarea studenților cu dizabilități. Pornind de la exemplele de bună practică europene menționate în analiză, cât și de la legislația internațională și națională în domeniu, ANOSR a elaborat o propunere de Metodologie care să fie aprobată de Ministerul Educației pentru a stabili condiții minimale la nivel național privind funcționarea serviciilor universitare dedicate studenților cu dizabilități.

„Gazeta Munteniei”  –  ziarul tuturor muntenilor!

Florenț Mocanu

redactor șef al ziarului regional „Gazeta Munteniei”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *