default-logo

Dezastru demografic în Macedonia de Nord: populația țării s-a micșorat cu 9,2% în două decenii

Rezultatele oficiale ale unui recensământ recent arată că populația Macedoniei de Nord s-a micșorat cu 9,2% în două decenii. Populația se ridică acum la 1.836.713, adică cu 185.834 de persoane mai puțin decât numărul înregistrat la recensământul anterior efectuat în 2002. Împreună cu 260.606 nerezidenți numărați, a căror participare la recensământ a fost opțională, numărul crește la un total de 2.097.319, a anunțat Oficiul de Stat de Statistică, într-o conferință de presă.
Rezultatele mai arată că vârsta medie a populației este puțin peste 40 de ani, iar 207 așezări din țară, predominant sate, sunt acum goale.
În timp ce populația a scăzut brusc, așa cum au anticipat mulți experți, rezultatele au arătat că componența etnică a populației nu s-a schimbat foarte mult. Noile rezultate arată că, din populația rezidentă, 58,44% sunt etnici macedoneni și 24,3% sunt etnici albanezi. „Numărul angajaților ne-a oferit o imagine mai clară despre numărul de rezidenți din țară”, a declarat șeful principalului partid de etnie albaneză, Uniunea Democrată pentru Integrare, DUI, aflată la guvernare, Ali Ahmeti.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*