default-logo

Teatrul Naţional „Marin Sorescu”, din Craiova, a deschis înscrierile pentru Festivalul Tinerilor Regizori

Conceput ca o platformă artistică de prezentare a celor mai proaspete şi relevante viziuni din teatrul noii generaţii, Theatre Networking Talents/ TNT va aduce la Craiova, între 5 şi 9 iulie 2022, artişti din toate domeniile artelor spectacolului şi new media.
După doi ani în care situaţia epidemiologică a făcut imposibilă organizarea festivalului, a IV-a ediţie a TNT va fi dedicată absolvenţilor facultăţilor de regie de teatru din România în promoţiile 2020/2021/2022 (licenţă şi masterat), aceştia fiind invitaţi să se înscrie cu spectacolele de absolvire, până la data de 29 aprilie 2022.
Coordonat de regizorul Bobi Pricop, festivalul organizat de Teatrul Naţional „Marin Sorescu” şi Departamentul Arte şi Media din cadrul Universităţii Craiova, cu sprijinul partenerilor: Casa de Cultură „Traian Demetrescu” şi UNITER, oferă noilor generaţii de regizori şansa de a-şi prezenta spectacolele de absolvire într-un mediu profesionist, în cadrul unui showcase, în faţa unui public format din manageri de teatre, producători independenţi sau selecţioneri de festivaluri, dar şi scenografi, compozitori, coregrafi şi alţi viitori colegi de breaslă.
În acest an se lansează şi un open call pentru instalaţii stradale, realizate în cadrul unor rezidenţe de creaţie la Casa de Cultură „Traian Demetrescu”.
Acest concurs de proiecte este adresat atât artiştilor plastici, scenografilor, audio/video designerilor, cât şi artiştilor sau colectivelor de artişti care propun instalaţii stradale, de exterior, care să redefinească spaţiul urban. Ele vor fi produse şi/sau finalizate în săptămâna 28 iunie – 4 iulie, iar apoi expuse pe durata festivalului în Piaţa William Shakespeare şi/sau Parcul Teatrului Naţional.
Se deschid, de asemenea, înscrierile pentru TNTeammates (25 de artişti colaboratori ai regizorilor de teatru: teatrologi, scenografi, compozitori, coregrafi, performeri, traducători, dramaturgi, sound, light şi video designeri) şi pentru People of TNT (25 de absolvenţi de regie din ultimii zece ani, studenţi, masteranzi, doctoranzi, personalul academic al facultăţilor de teatru).
Condiţii de înscriere: Participanţii pot propune spectacolul de absolvire până pe 29 aprilie 2022 pe adresa de e-mail tntcraiova@gmail.com, împreună următoarele date: Numele spectacolului (sau al piesei), Numele regizorului, CV regizor, Link transfer cu înregistrarea spectacolului (în cazul în care spectacolul nu este finalizat, se vor trimite un text scris/testimonial video în care participantul îşi argumentează alegerea şi conceptul regizoral, precum şi o înregistrare a 15-30 de minute dintr-o repetiţie reprezentativă), fişa de participare completă (componenţa exactă a echipei care va face deplasarea).
Pentru înscrieri, participanţii (artişti colaboratori ai regizorilor de teatru sau absolvenţi de regie din ultimii zece ani, studenţi, masteranzi, doctoranzi, personalul academic al facultăţilor de teatru) sunt rugaţi să trimită un CV însoţit de un portofoliu la adresa tntcraiova@gmail.com, până pe data de 29 aprilie 2022.
Pentru a se înscrie la concursul de proiecte, participanţii pot trimite propuneri de instalaţii urbane, interactive sau nu, inspirate de teme relevante pentru artişti creatori, până pe data de 29 aprilie 2022, pe adresa de e-mail tntcraiova@gmail.com, împreună cu următoarele date: descrierea proiectului (concept, relevanţă, etc.), o schiţă a propunerii, bugetul necesar (limita 15000 RON), timpul necesar de lucru, portofoliile artiştilor implicaţi în crearea instalaţiei, precum şi alte detalii care pot fi relevante pentru evaluarea proiectului.
Selecţia participanţilor va fi anunţată pe data de 5 mai 2022.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*