default-logo

Solidaritate cu Israelul în fața agresiunii unor organizații teroriste din Gaza

Evreii din România, la fel ca și cei din celelalte țări ale lumii, au aflat cu durere, revoltă și îngrijorare de escaladarea manifestărilor violente ale organizațiilor teroriste Hamas și Jihadul Islamic din Gaza, care au tras peste 430 de rachete asupra orașelor din sudul Israelului.

Nu este pentru prima oară când Israelul este pus în situația de a face uz de dreptul său inalienabil de stat suveran de a-și apăra cetățenii și teritoriul și, în numele evreilor din România, afirmăm că nici o țară din lume nu ar asista pasiv la rachetele trase asupra sa de un inamic recunoscut oficial, pe plan mondial, ca organizație teroristă, inamic care și-a luat în repetate rânduri ostatici proprii cetățeni și i-a folosit ca scuturi umane. Din păcate, aceste acțiuni generează suferință și chiar moartea unor civili, aflați în zona de conflict.

Transmitem condoleanțe familiei cetățeanului israelian Moshe Agadi, să-i fie amintirea binecuvântată, prima victimă a noului val de rachete trase de Jihadul Islamic și de Hamas asupra teritoriului israelian. Urăm însănătoșire grabnică tuturor celor răniți de tirul de rachete și soldaților israelieni, răniți de lunetiști din Gaza.

Evreii din cei din București, reuniți în Adunarea Generală pentru alegeri, cei din întreaga Românie, fac apel la autoritățile române și la cele ale Uniunii Europene, la toți liderii unor organizații mondiale precum ONU, să sprijine moral Israelul în lupta sa dreaptă împotriva unor organizații teroriste, știut fiind că terorismul nu are granițe și se răspândește rapid pe toate meridianele.

 

Federația Comunităților Evreiești din România-Cultul Mozaic

Comunitatea Evreilor București

Asociația Evreilor din România Victime ale Holocaustului

Bnei Brith România

 

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.