◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

Conștiința universală și personalitățile multiple

Considerăm fizică un mijloc cu ajutorul căruia putem descoperi Universul. Fizică este mult mai mult decât atât. De-a lungul istoriei, filosofii au avut opinii diferite cu privire la conștiința.

Unii dintre aceștia chiar au negat existența ei. Alții au susținut că există o legătura între conștiința și Univers, în care conștiința este un rezultat al unor disfuncţii disociative de identitate a Universului.

Astfel s-a format conceptul de panpsihism care susţine că fiecare particulă de materie fizică are un element de conștiința numit proto-constiinta. Toți atomii din Univers sunt organizaţi sub forma unui creier, fiecare având propria lui conștiința. În acest mod, omul, creierul uman, este conectat la Univers și reacționează în funcție de acesta.

În anul 2015, cercetători germani care au studiat pacienți cu personalităţi multiple au ajuns la concluzia că fiecare tip de personalitate care se manifesta distinct și simultan pe care o avea un individ cu astfel de disfuncţii era generată de conștiința universală.

Conștiința individului se scindează în mai multe stări aferente unor personalităţi diferite, începând cu limbajul corporal, vocea și terminând cu emoţiile și modul de a gândi. Individul trece de la stări de violența, la melancolie, depresie, frica sau anxietate.

Cercetătorul Carl Sagan spunea că noi, oamenii, suntem un mod de cunoaştere pentru cosmos, prin personalităţile multiple pe care le avem. Mai mulți cercetători francezi și canadieni care au efectuat mai multe studii în ultimii ani, au definit conceptul de empatie crescătoare, adică, conștiința noastră este un efect generat de Big Bang.

Cea de a doua lege a fizicii, termodinamică, stipulează că entropia rămâne constantă într-un spațiu închis. Când vorbim despre Univers, lucrurile se schimba. Universul este un spațiu infinit, deschis.

Imaginaţi-vă, un cub de gheață într-un spațiu închis. Entropia este slabă ca intensitate. Într-un spațiu deschis, cubul de gheață se topește mult mai repede iar dezordinea data de topire este mult mai mare.

După Big Bang, atunci când s-a format Universul, entropia era mult mai mică. Pe măsura ce Universul s-a extins, entropia a crescut în intensitate și a acționat asupra conştiinţei umane. Creierul nostru a acționat identic. Pe măsura ce evoluăm, fiecare individ are mai multe personalităţi.

efemeride.ro

Un comentariu pentru “Conștiința universală și personalitățile multiple

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *