default-logo

Eveniment editorial. „Tratatul de la Trianon şi destinul României Mari”

Lansat în preajma Zilei Tratatului de la Trianon, elaborat de un grup de istorici, volumul „Tratatul de la Trianon şi destinul României Mari”, coordonat de profesorul Sabin Drăgulin, este un adevărat eveniment editorial.
Pe parcursul articolelor, autorii au surprins diferite aspecte care, împreună, vin să valideze ideea că cel mai important act politic al începutului de secol XX, pentru România, a fost înfăptuirea Marii Uniri şi recunoaşterea sa internaţională prin Tratatele de la Versailles şi semnarea Tratatului de la Trianon, la 4 iunie 1920.
Autorii au dorit să aducă un omagiu politicienilor, diplomaţilor şi militarilor care au făurit România Mare, analizând din diferite perspective opera politică, diplomatică şi militară care a consacrat încheierea proiectului elitelor modernizatoare autohtone – înfăptuirea României Reîntregite prin semnarea Tratatului de la Trianon. Volumul dedicat Centenarului Trianonului este structurat în patru capitole. Astfel, primul capitol tratează rolul oamenilor politici în realizarea şi recunoaşterea Marii Uniri. Al doilea capitol abordează actorul nevăzut la masa tratativelor, Masoneria. Capitolul al treilea analizează România Mare la început de drum, iar ultimul capitol pune în lumină Trianonul în memoria contemporanilor. (…) Al patrulea articol al primului capitol este semnat de profesorul Mihai Milca şi se intitulează Ungaria post-Trianon şi provocările geopolitice în zona Europei Centrale. Un punct de vedere maghiar: Oscar Jaszi”, potrivit adevarul.ro.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*