◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Subiectiv – Război împotriva Americii ?!

Puțini ani în urmã eram la bordul unui vapor pãrãsind portul din New York în drum spre Europa.
La micã distanțã dupã ridicarea ancorei, silueta uneia dintre cele mai lesne de recunoscut statui din lume, Statuia Libertãții se putea deslușii în zare.
Înaltã, ridicatã pe soclul unei clãdiri din piatrã, cu brațul ridicat în aer sã împrãștie lumina fãcliei arzândã în lume, se apropia de noi din centrul Insulei Libertãții. Sus pe bordul deschis al vaporului, toți s-au apropiat de marginea balustradei în timp ce difuzoarele difuzau un cunoscut cântec patriotic, la care fiecare pasager s-a asociat complectând corul.
Moment sublim.
Era ca și cum un fior electric s-a difuzat prin fiecare unindu-ne într-o voce comunã de celebrare a ce înseamnã pentru noi America și simbolul Libertãții.
Mâini fluturând în aer, aparate de fotografiat țãcãnind, fețe zâmbitoare, ochi înlãcrimați de emoție ce ne-au dat senzația cã ne cunoaștem, cã ne știm, cã nu suntem la prima întâlnire aici, cã facem parte din aceeași familie.
Un sentiment atât de unic, nu se poate descrie.

Situația recentã a evenimentelor din Statele Unite oglindește o imagine diferitã de cea menționatã mai sus.
În seara zilei de 1 iunie, imaginile posturilor de televiziune arãtau scene de inimaginabilã teroare, cruditate și anarhie. Pe fundalul întunericului luminat de flãcãrile clãdirilor incendiate, bande de tâlhari jefuind cu brațe încârcate bunurile unor prãvãlii ale cãror vitrine au fost sparte, în timp ce alții pãruiau pe cei ce încercau sã le ținã calea.
Un demonstrant pe stradã e lãsat aproape linșat în mijlocul drumului pentru cã a adus un drapel american ținut cu brațele încleștate. Numeroși polițiști atacați și rãniți cu bâte, cãrãmizi și pietre asvâlite din spatele demonstranților de o gloatã de agitatori ce întãrâta mulțimea. Mulți devenirã victime moribunde.
Toate astea izvorâte dintr-o demonstrație pașnicã de protest reeditatã zi dupã zi de peste o sãptãmânã, pentru omorârea unui om de culoare de cãtre un polițist alb ultra zelos.

Cine sunt acești agitatori cei ce mobilizeazã, instigã și încurajeazã acțiuni de anarhie? Cu ce scop o fac?
Din cei prinși asupra faptului și am aflat. Nu sunt simpli rãufãcãtori de duzinã.
Rezumeele cuprind diplome universitare. Au posturi de rãspundere în comunitate. Vor cu orice preț sã previnã realegerea la Casa Albã a unui republican, Donald J. Trump. Prinși și filmați asvârlind sticle incendiare în mașinile parcate ale poliției, sunt un avocat și prietena lui de aceeași profesie, din New York. El membru al Comitetului de Directori în Comunitatea Districtului Brooklin, Colinford Mattis, 32 de ani, graduat la Princeton University și New York University School of Law și Urooj Rahman, 31 de ani, absolventã a Școlii de Drept din Universiatea Fordham.
Ca oameni ai legii, faptele lor sunt nescuzabile.
La fel ca mulți activiști Antifa, organizație consideratã de Trump teroristã, dupã ce au fost descoperite în parcul din fața Casei Albe provizii de sticle încendiare pe care încercau sã le distribuie altora spre folosire. Unele au incediat subsolul bisericii St. John din Washington.

Profitând de slãbiciunile sistemului democratic, grupãri politice activând din umbrã, finanțate de iluminații potentați ai grupului Bilderberg și Liberalii progresiști, folosesc orice prilej de a dezbina diferitele categorii sociale care alcãtuesc poporul cu intenția provocãrii unor confruntãri fãțișe, mascate sub stindardul de drepturilor democratice.
La nivel de zeci și sute de milioane de oameni diferiți , stresați și pervertiți prin desinformarea grupãrilor politice din umbrã, orice alegere democraticã poate fi canalizatã cu ușurințã.
Dacã cineva se opune, eliminarea lui din viața politicã sau ca personlitate, nu reprezintã nici o problemã, datoritã multiplelor posibiltãți financiare și a corupției celor ce dirijeazã media, politica și birocrația.
La nivelul Statelor Unite, ei nu-și pot permite greșeli, și de aceea, fiecare președinte american are rolul sã indeplineascã scopurile lor masonice de globalizãre, și de aceea, e necesar sã ocupe poziții marcante în lojelr lor

In privința lui Trump, însã au greșit. El nu e membru al organizației lor și nu are nici o intenție sã fie. Succesele lui de-o viațã s-au datorat numai propriului sãu talent și putere de muncã, ce l-a ajutat sã vadã dincolo de mașinațiunile de culise ale potentaților ce fãrã scrupule se amestecã în problemele politice ale țãrii, trãgând foloase din fiecare manevrare ce-o pun la cale. Inevitabilul s-a întâmplat în 2016 atunci când nimeni nu a putut întrezãrii victoria lui Trump masivã în alegeri și din primul moment au început sã aplice mãsuri de deraiere a planurilor noii administrații prin minciunã, calomniere, procese inventate și suspiciunii de trãdare neîntemeiate.
Dovedind o energie legendarã, a trecut peste toate blocajele ce i s-au pus în cale reușind sã scoatã America din impasul economic devenit cronic din vremea lui Obama, a schimbat complect orientarea politicii externe, înlãturând pericolele de rãzboi cu Coreea de Nord și Iranul, a îngenunchiat China și a redresat balanța datoriilor țãrilor Nato, precum și noul Tratat Nafta.
Panica Liberalilor și a celor ce vãd în Trump un oponent a cãrui dârzenie nu poate fi clintitã, fiind principala piedicã a îndeplinirii planurilor lor atât în domeniul slãbirii hegemoniei Americane în lume cât și celor de globalizare, a atins punctul critic la începutul anului 2020, când nu au putut convinge publicul în procesul lor de impeachment al președintelui. În ultimã instanțã a rãsãrit dubioasa soluție salvatoare: Pandemia. Groaza cuibãritã în suflete urla cu glas tare: ”Ce spune Știința?” Știința s-a pronunțat: ”Suspendați orice activitate!” Cuibãriți prin case, ne-am mascat cu botnițe și am rãbdat. Mulți au pierit în chinuri.

Când sã ieșim la soare, ne-au scos în strãzi copiii cu placarde sã demonstreze o moarte nejustificatã, în spatele cãrora agitatorii au creat odioase acțiuni criminale.
Newt Gingrich, afirmã: ”Cei angajați în violențã nu sunt demonstranți și considerând volumul violențelor și a distrugerilor, ei nu sunt cetãțeni înfuriați ce-și exprimã frustrarea. Volumul violențelor și numãrul orașelor atacate de ei reprezintã un rãzboi împotriva Americii!”



David Kimel, Toronto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *