default-logo

Amnesty International: bombardarea teatrului de la Mariupol, din Ucraina, „în mod clar o crimă de război comisă de armata rusă”

Un raport al organizației Amnesty International (AI), citat de lefigaro.fr., arată că bombardarea teatrului de la Mariupol, din Ucraina, este „în mod clar o crimă de război” comisă de Rusia. „Până acum vorbeam despre o presupusă crimă de război. Acum putem spune clar că a fost una, comisă de forţele armate ruse”, a declarat Oksana Pokaltchouk, directorul AI în Ucraina, în cadrul unui interviu.
Două explozii au distrus o mare parte a teatrului, cauzate de „ceva foarte mare: două bombe de 500 de kilograme, provenite dintr-un atac aerian”, a continuat ea, natura pagubelor demontând, conform experţilor consultaţi de ONG, ipoteza propusă de Moscova, cea a unei explozii în interiorul locului provocată de forţele ucrainene. La acel moment, spaţiul aerian al Mariupolului era „sub control rusesc şi nu existau avioane ucrainene”, a explicat Pokaltchouk. Imaginile din satelit făcute înainte şi după atac arată că „nu a existat nicio prezenţă militară ucraineană în jurul teatrului. Când erau atât de multe ţinte militare, (ruşii) au ales una civilă”, a spus ea.
Amnesty denunţă un atac „deliberat” împotriva unui loc care găzduia sute de oameni nevinovaţi, în faţa căruia era scris cuvântul „COPII” în rusă şi cu litere mari albe, ceea ce îl face „în mod clar o crimă de război”.
Foto: Wikipedia

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*