◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

Topul evenimentelor săptămânii a 31-a din 2019 (29 iul. – 4 aug.)

Ag. AMOS News a monitorizat cele mai importante evenimente înregistrate în această săptămână.

1. Caracal Story: Drumul anevoios al reconstituirii unor crime recunoscute
2. CCR trage în toate direcțiile: legea Codului Penal – out!
3. Dăncilă plătește polițe concurenților: Andronescu demisă pentru lipsă de… empatie!
4. Demisii în serie în serialul Groazei: Vasilca și Moga
5. Bucuria datornicilor și necazul corecților: amnistia fiscală!

1. Caracal Story: Drumul anevoios al reconstituirii unor crime recunoscute
Explozia cazului de la Caracal tulbură apele politicii. Președintele Iohannis intervine spunând că „regretă ce s-a întâmplat”, însă concluziile pe care le trage arată că îi pică foarte bine din perspectiva campaniei electorale pentru că, bineînțeles, PSD (fără Dragnea) este de vină pentru tot ce s-a întâmplat acolo. Chiar dacă Caracalul nu e în Teleorman. Premierul Dăncilă replică mai dur ca de obicei: „Președintele a apărut târziu și a vorbit degeaba!”
Ca și Procurorul-şef al DIICOT, Felix Bănilă în Conferința de presă în care a anunțat dispoziția ca DIICOT – Structura Centrală din Bucureşti să preia de la DIICOT Craiova dosarul privind cele două adolescente la Caracal.

2. CCR trage în toate direcțiile: legea Codului Penal – out!
CCR trage lovituri în serie în toate direcțiile: legea de modificare a Codului Penal, inițiată tot de Iordache, este neconstituțională! Opoziția exultă victorioasă, deși asta nu înseamnă respingerea în totalitate a legii ci doar excluderea articolelor care nu se potrivesc cu Constituția.

3. Dăncilă plătește polițe concurenților: Andronescu demisă pentru lipsă de… empatie!
Dăncilă tranșează rivalitatea sa cu Ecaterina Andronescu (chiar dacă aceasta nu a primit decât 50 de voturi la scrutinul pentru candidatura prezidențială) și se folosește de un pretext absolut neserios pentru a o demite: ar fi dat dovadă de lipsă de empatie, recomandând părinților să își învețe copiii să nu folosească autostopul, ca să nu pățească ce a pățit Alexandra!

4. Demisii în serie în serialul Groazei: Vasilca și Moga
Prima demisie în caz este cea a șefului STS, generalul Vasilca, acesta neconsiderându-se vinovat de ceva, dar nedorind să afecteze imaginea instituției. După Vasilca a venit rândul lui Moga să demisioneze. Mandatul acestui ministru de Interne scos din joben de Dăncilă marchează un record de durată: doar cinci zile. Probabil că Moga s-a îngrozit când a văzut în ce șerpărie de interese și conivențe a intrat.

5. Bucuria datornicilor și necazul corecților: amnistia fiscală!
Guvernul a adoptat amnistia fiscală, la propunerea ministrului Teodorovici („nu este vorba de amnistie, ci de restructurare”), spre bucuria datornicilor și spre necazul celor care apucaseră să își plătească dările.
„Măsurile se vor aplica, fără discriminare, persoanelor fizice, companiilor private și de stat, organizațiilor neguvernamentale, instituțiilor publice și unităților administrativ-teritoriale”, a declarat Viorica Dăncilă la şedinţa de Guvern de miercuri. Potrivit premierului, facilitățile fiscale au drept scop „încurajarea contribuabililor să-și plătească obligațiile bugetare”, iar pentru cei care își plătesc datoriile la timp ministrul Finanțelor trebuie să introducă „o soluție care să răsplătească și să încurajeze contribuabilii corecți”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *