default-logo

Fereastră de videoconferință „always on”, proiectul câștigător al unor studenți britanici

O echipă de studenți în design de produse a câștigat un concurs cu un portal digital care permite oamenilor să vadă în alte orașe din lume. Patru studenți de la Universitatea de Vest a Angliei (UWE), din Bristol, au proiectat o fereastră de videoconferință „always on”. Portalul a fost testat pentru prima dată anul trecut, făcând legătura între Lituania și Polonia. „Mă entuziasmează cu adevărat faptul că designul meu ar putea deveni realitate în Bristol”, a spus studentul Joe Courtney, citat de BBC.
Competiția a fost condusă de Video Window și Portal Unity Network.
Video Window, creatorii primei tehnologii de portal din lume, au unit oamenii din Vilnius, în Lituania și Lublin, în Polonia. Acum caută să facă din Bristol următorul oraș pentru acest proiect care vizează „unificarea oamenilor în vremuri incerte”. „Ni s-a cerut să luăm în considerare și să proiectăm soluții tehnice creative și o identitate vizuală care să reflecte cultura orașului. Lucrul cu un client real, cum ar fi Video Window, mi-a oferit mie și echipei o privire captivantă în industrie”, a spus Courtney.
Portalul va fi prezentat în centrul orașului Bristol și va include un ecran circular imens, conectat la un alt oraș, astfel încât oamenii să aibă o perspectivă asupra a ceea ce se întâmplă într-o lume îndepărtată. „A aduce asta la Bristol ar fi o modalitate fantastică de a arăta un oraș atât de vibrant”, consideră Daryl Hutchings, CEO Video Window, creator de platforme de portal de videoconferințe
Grupul câștigător a primit o călătorie gratuită în Lituania, pentru a cunoaște echipa de proiectare a rețelei Portal Unity și pentru a-și împărtăși ideile pentru Portalul Bristol. (redacția UZPR)
Foto: themayor.eu

Despre autor

Lasă un răspuns

*