default-logo

UZPR, parte a proiectului Universitatea Internațională de la Cheia. „Dreptul la hrană. Standarde internaționale în domeniul alimentației și alte evoluții actuale la nivel internațional și european”

În perioada 5-7 august se desfășoară lucrările Universității Internaționale de la Cheia. Ediția din acest an este organizată sub egida Secției de Drept Internațional și Drept Comparat a Academiei de Științe Juridice din România, de Asociația Clubul de la Cheia ,,Victor Dan Zlătescu”, în parteneriat cu Asociația pentru Națiunile Unite din România, Centrul Transdisciplinar de Drepturile Omului – CTDO –S.N.S.P.A., Facultatea de Drept și Științe Administrative a Universității Valahia – Târgoviște, Institutul Internațional de Drept de Expresie și Inspirație Franceze, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România – UZPR, Asociația Română de Drept Umanitar – ARDU, filiala Prahova, Asociația Avocaților Penaliști din România – AAPR, Copy RO și cu concursul membrilor Institutului European de Drept – ELI.
În prim-planul expunerilor unor reputate personalități didactice și al dezbaterilor se vor afla teme stringente ale actualității, ca Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă, Concluziile Rapoartelor FAO 2019-2021 privind criza alimentară, criza energetică, criza financiară și starea securității alimentare și a hranei în contextul crizelor și al altor provocări, Obiectivul DD 4– Educație de calitate, Relația dintre hrana spirituală și creșterea nivelului de viață, Obiectivul DD 7- Energia de tranziție și energia verde, Obiectivul DD13 – Măsuri de prevenire a schimbărilor climatice. Acțiunea europeană împotriva schimbărilor climatice: Crize, impasuri, provocări, Obiectivul 16- Pace, justiție, instituții eficiente, Pactul internațional privind migrația, proiectul pactului european privind migrația. Protecția temporară, Inteligența artificială în justiție și administrație, Cybersecuritatea și cybercriminalitatea, Impactul mediului, al schimbărilor climatice asupra hranei. Perspective interdisciplinare, Transformarea sistemelor alimentare în vederea eliminării sărăciei, inegalităților și schimbărilor climatice pentru atingerea obiectivelor Agendei 2030.
Din Comitetul științific al proiectului face parte conf. univ. dr. Mihai Milca, cercetător științific principal I asociat Institutul de Sociologie, Academia Română, membru în Consiliul Director al UZPR, membru Consiliul Copy RO, București.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*