◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Sportul românesc este în doliu. Ivan Patzaichin a murit pe patul de spital, la 71 de ani: „S-a stins, discret, de boala secolului…”

Unul dintre cei mai mari sportivi de renume ai României a plecat la ceruri. Legendarul Ivan Patzaichin, cvadruplu medaliat cu aur la Jocurile Olimpice, a pierdut lupta cu o boală necruțătoare.

Celebrul canoist era internat la spitalul „Elias” din Capitală, însă organismul i-a cedat azi de dimineață.

Ivan Patzaichin a obținut performanțe răsunătoare în cadrul Jocurilor Olimpice și a cucerit de 4 ori aurul pentru țara noastră.

Decesul legendarului canoist a șocat o lume întreagă. Renumitul jurnalist sportiv și șeful Departamentului Sport din TVR, Dorin Chioțea, a postat un mesaj pe pagina sa personală, în care și-a exprimat sincer condoleanțele pentru pierderea sportivului: „Ivan Patzaichin, cel mai mare sportiv român din istorie, nu mai este.

S-a stins, discret, de boala secolului în această dimineață, la Elias. Dumnezeu să îl odihnească!”, a transmis Dorin Chioțea, pe rețelele de socializare.

 

A concurat cu pagaia ruptă la Olimpiada de la Munchen

Ivan Patzaichin a fost recunoscut întotdeauna pentru ambiția de care a dat dovadă pe tot parcursul carierei de sportiv. În 1972, la Jocurile Olimpice de la Munchen, canoistul a continuat să concureze cu pagaia ruptă și chiar s-a calificat în finală, obținând o medalie de aur.

Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) a transmis și un mesaj ca un ultimul omagiu adus legendarului Ivan Patzaichin, în care își exprimă regretul pentru pierderea unuia dintre cei mai renumiți campioni ai țării noastre: „E legendă…

un CampiOM s-a transformat în stea. Ivan Patzaichin a plecat dintre noi. Povestea sa e povestea succesului, a bunului simț și a caracterului. E povestea unui fiu al Deltei care a dat înapoi înzecit și a inspirat oamenii să trăiască frumos. Dincolo de medaliile strălucitoare, 7 olimpice( 4 de aur), cele 21 mondiale (8 de aur), a fost un OM dăruit și generos. Drum lin, Ivan! Veșnic în inimile noastre! Condoleanțe familiei! Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească!”, au scris reprezentanții COSR.

wowbiz.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *