default-logo

Legendele jurnalismului Bob Woodward și Carl Bernstein vor primi Medalia Poynter, la 50 de ani de la investigația Watergate

Institutul Poynter le va oferi reporterilor emblematicii Bob Woodward și Carl Bernstein Medalia Poynter pentru realizări în jurnalism, în cadrul Galei de strângere de fonduri – Balul Papionului – de pe 12 noiembrie 2022.
În urmă cu cincizeci de ani, reportajele celor doi jurnaliști au schimbat cursul istoriei americane și au întărit rolul presei într-o societate liberă. Povestea Watergate nu a fost doar cea mai înaltă expresie a chemării jurnalismului ca „primă schiță de istorie”, dar a stat de generații ca un exemplu că în America nimeni – nici măcar președintele – nu este mai presus de lege și, în același timp, că jurnaliștii sunt esențiali pentru o democrație funcțională.
În anul care marchează cea de-a 50-a aniversare a afacerii Watergate, povestea lui Woodward și Bernstein despre presiunile cu care s-au confruntat și despre fundamentele jurnalistice pe care le-au practicat pentru a duce investigaţia până la capăt amintesc permanent de valorile care transcend tensiunile de astăzi de pe piața media. Ce este de netăgăduit în cazul celor doi: Woodward și Bernstein au găsit înregistrări, au bătut la uși, au gestionat mai multe surse, au spus poveștile direct – fără teamă – și au schimbat o națiune, inspirând mii de oameni să devină jurnaliști. „Jurnalismul din jurul Watergate este o reamintire a faptului că, într-o democrație, cetățenii au dreptul să cunoască acțiunile liderilor lor și că este nevoie de reportaje independente ale jurnaliștilor pentru a străluci această lumină. Pe măsură ce luăm în considerare democrația și poveștile de astăzi, acest drept de bază și munca critică a jurnaliștilor merită sărbătorite”, punctează președintele Poynter, Neil Brown
În fiecare an, Poynter oferă Medalia unui jurnalist a cărui carieră a avut un impact semnificativ asupra democrației. (redacția UZPR)
Foto: poynter.org

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*