default-logo

Serbările Naționale Țebea 2022   

În zilele de 10 și 11 septembrie se vor organiza Serbările Naționale Țebea 2022. Spre deosebire de anii anteriori, în acest an evenimentele publice se vor desfășura pe parcursul a două zile.
Sâmbătă, 10 septembrie, un sobor de ierarhi, în frunte cu Mitropolitul Ardealului, va oficia slujba de sfințire a noii picturi a Bisericii Ortodoxe „Adormirea Maicii Domnului” de la Țebea, comuna Baia de Criș, în curtea căreia odihnește Eroul Național Avram Iancu.
Duminică, 11 septembrie , de la prima oră a dimineții, va fi oficiată Sfânta Liturghie, iar de la ora 10.30 va începe ceremonialul public și slujba de pomenire a marelui Erou Național.
După amiază, începând de la ora 14.30, pe scena de la Țebea vor urca nume importante ale folclorului românesc. Nicolae Furdui Iancu, Sava Negrean Brudașcu, Veta Biriș, Gheorghe Roșoga, Floarea Calotă, Matilda Pascal Cojocărița, Mariana Anghel, Mariana Deac și mulți alți îndrăgiți și apreciați interpreți ai cântecului popular românesc vor aduce un înălțător omagiu lui Avram Iancu, românul care și-a dedicat viața pentru un crez, acela de a-și vedea națiunea fericită.
Spectacolul, prezentat de Iuliana Tudor, este organizat de Consiliul Județean Hunedoara, prin Centrul de Cultură și Artă al Județului Hunedoara și va fi transmis în direct de Televiziunea Română.

Ioan Vasiu /UZPR

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*