default-logo

Ziua Internațională a Profesorului

Motto: „Arta supremă a profesorului este de a trezi bucuria exprimării creatoare și bucuria cunoașterii”. Albert EINSTEIN (1879-1955), premiul Nobel pentru fizică (1921)

De 24 de ani, Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO) a stabilit că, an de an, în 5 octombrie, să fie celebrată „Ziua Internațională a Profesorului”. Astfel, această zi a devenit o zi deosebită, una de recunoaștere și de apreciere a cadrelor didactice. Se știe ce înseamnă educația pentru om, în timpul vieții sale și, mai cu seamă, pentru tânăra generație. O importanță majoră, în acest sens, o au profesorii, dascălii. De aceea, în fiecare an, UNESCO adoptă o temă adecvată pentru îmbunătățirea activității acestora. În 2018, tema se numește „Dreptul la educație înseamnă dreptul la un profesor calificat”, întrucât, în decembrie, se vor împlini 70 de ani de la Declarația Universală a Drepturilor Omului, fapt care arată că dreptul la educație nu poate fi realizat fără profesori buni, cu o înaltă calificare. Aceștia sunt „cheia” dezvoltării societății, iar atragerea lor și formarea inițială, pregătirea continuă și condițiile de muncă, se numără printre prioritățile UNESCO.
Cu acest prilej, fără alte cuvinte, din orașul Șimleu Silvaniei, spun: Dascălul este un izvor/De știință și cultură, /Căruia nu-i e ușor/Să facă… ÎNVĂȚĂTURĂ!
LA MULȚI ANI TUTUROR DASCĂLILOR!

Prof. Marin ȘTEFAN – Șimleu Silvaniei

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.